Diamantul impodobeste de secole mainile viitoarelor mirese, ca dovada a promisiunii vesnice si a iubirii nemuritoare. Desigur ca frumusetea acestei pietre si, evident, valoarea acestia vor tine tot timpul pasul cu vremurile. Totusi, personalitatile si energia mireselor pot vibra in directia altor pietre pretioase, care le pot caracteriza mai bine decat diamantul. Prin urmare, iata sugestiile noastre alternative pentru inelele de logodna sau bijuteriile de mireasa.

 

Bijuterii de mireasa cu smarald

Piatra de culoare verde poate fi la fel de pretioasa ca un diamant. Se spune ca bijuteriile preferate ale Cleopatrei erau impodobite cu aceasta piatra pretioasa si poate avea puteri magice. Smaraldul simbolizeaza fertilitatea, renasterea si loialitatea. In acelasi timp, amuleta pretioasa este benefica oamenilor nascuti in luna mai si are darul de a potenta intuitia.

emerald-1137413_1280

Bijuterii de mireasa cu ametist

Patronul iubirii, Sfantul Valentin, ar fi purtat pe mana un inel cu piatra mov, motiv pentru care se crede ca atrage binecuvantarea acestuia asupra cuplurilor care si-au jurat iubire vesnica printr-o bijuterie cu ametist. Nuantele sale variaza de la violet pana la purpuriu si chiar maro insa cu siguranta cele mai populare sunt bijuteriile cu ametist mov. Piatra aduce noroc persoanelor nascute in februarie si se spune ca era purtata de romani pentru istetime si claritate in gandire.

amethyst-1151430_1280

Bijuterii de mireasa cu rubin

In sanscrita, piatra de un rosu intens este numit ratnaraj, care se traduce prin Regele pietrelor pretioase. In general, rubinul poarta valente nobile si este asociat deseori cu aristocratia. Desi este cunoscut pentru nunatele intense de rosu, care duc cu gandul la pasiune, tonurile rubinului pot varia de la roscat cu tente spre mov catre portocaliu roscat. Se spune ca bijuteriile cu rubin mentin vie flacara iubirii, datorita asocierii simbolice cu focul.

jewelry-625724_1280

Bijuterii de mireasa cu safir

Culoarea acestei pietre pretioase poate varia de la bleu pana la violetul de cerneala. In lumea antica, safirul simboliza cerurile si atragea binecuvantarea zeilor. O astfel de piatra mai semnifica intelepciune, claritate, inocenta si sinceritate. In acelasi timp, safirul avea darul de a tine departe de purtator sau purtatoare spiritele rele, farmecele si orice forma de energie negativa.

safir

Bijuterii de mireasa cu granat

Numeroase amulete si podoabe valoroase egiptene erau impodobite cu piatra care pare desprinsa din soare. Granatul are nuante de violet, rosu, maro roscat sau portocaliu roscat. Denumirea pretioasei picaturi de soare provine de la granatum, respectiv semnintele de rodie. De altfel, grecii considerau rodia ca fiind fructul iubirii nemuritoare. Atunci cand sunt purtate de catre o logodnica sau chiar in ziua nuntii, granatul semnifica prietenie, loialitate si devotament.

garnet-665472_1280