Cele mai multe dintre mirese stiu deja cum trebuie sa arate rochie mult visata inca dinainte sa plece in cautarea ei. Totusi, pentru ca socoteala de acasa intr-adevar nu se potriveste cu cea de la targ, o buna parte dintre doamne se vor lovi de o prima dezamagire in cazul in care vor constata ca modelul si croiala alese de acasa nu le complimenteaza. Tocmai de aceea, primul criteriu de care miresele trebuie sa tina cont este forma siluetei pe care o au. Kilogramele sau inaltimea sunt secundare acestui aspect care poate pune in evidenta, sau din contra, poate ascunde atuurile naturale ale miresei. Este foarte important ca fiecare viitoare doamna sa stie exact care este forma trupului sau si ce model de rochie ii pune in evidenta calitatile.

 

Rochie de mireasa pentru silueta triunghi inversat

O doamna care are aceasta linia a trupului are talia mai putin pronuntata iar umerii sunt lati. In acelasi timp, soldurile sunt inguste iar de multe ori, picioarele sunt lungi si sculpturale. Conditia principala pe care rochia de mireasa trebuie sa o aiba pentru a pune in evidenta un trup cu aceasta linie este sa dea impresia de talie bine conturata. Tocmai de aceea, doamnele care au silueta in stilul triunghiului intors pot purta impunatoare rochii de mireasa de printesa sau rochii romantice in linie A. De asemenea, ele vor fi avantajate de rochiile de mireasa empire, cu talia rochiei sub sani.

rochie-de-mireasa-silueta-triunghi-intors

Rochie de mireasa pentru silueta triunghi (para)

Silueta para sau triunghi este caracterizata de umeri si, deseori sani mici si solduri mai late decat umerii, cu o curbura feminina a coapselor. Rochia ideala pentru un astfel de trup trebuie sa dea ideea de echilibru. Prin urmare, femeile cu o astfel de silueta sunt puse in valoare cu rochiile in linie A care marcheaza foarte bine talia insa datorita poalelor mai putin ample, nu accentueaza diferenta dintre umeri si bazin. In acelasi timp, la fel de elegante pot fi si in rochiile empire sau in rochiile sirena.

rochie-de-mireasa-silueta-para

Rochie de mireasa pentru silueta androgina

O silueta androgina inseamna umeri egali cu soldurile si o talie foarte subtil sau deloc definita. Tocmai de aceea, doamnele cu o astfel de silueta cauta sa isi marcheze foarte bine talia cu ajutorul hainelor. Unul dintre marile avantaje ale unui astfel de trup sunt picioarele lungi si foarte bine definite, motiv pentru care femeile cu silueta androgina vor fi prezente spectaculoase in ziua nuntii cu indraznete orchii scurte de mireasa. Totusi, daca doresc variante mai clasice, atunci cu siguranta pot purta cu incredere o rochie de mireasa stil printesa sau una in linie A. Totusi, rochiile care pun in evidenta cel mai bine doamnele cu silueta androgina sunt cele de inspiratie elena, cu drapaje din materiale fluide.

rochie-de-mireasa-silueta-androgina

Rochie de mireasa pentru silueta mar

Silueta mar presupune bust generos si solduri ample insa fara o clara determinare a taliei. Chiar si asa, silueta mar permite purtarea oricarui stil de rochii de mireasa, atat timp cat tinuta are o talie bine marcata. Ideal ar fi ca aceasta sa nu fie cazuta pana mai jos de linia soldurilor si sa fie definita cu un brau stralucitor sau de dantela.

rochie-de-mireasa-silueta-mar

Rochie de mireasa pentru silueta clepsidra

Silueta clepsidra presupune solduri egale cu umerii si o talie foarte bine definita. Tocmai datorita acestor calitati, silueta clepsidra a fost lasata la final. Raporturile egale ale trupului sculptat in aceasta forma permit purtarea oricarei croieli pentru rochia de mireasa.

rochie-de-mireasa-silueta-clepsidra

Foto interior Annykos/Shutterstock

Foto prima pagina ATeam/Shutterstock