Alegerea tortului de nunta este, de departe, una dintre cele mai placute sarcini in organizarea nuntii perfecte. Desigur ca acesta nu poate fi ales doar vizual si astfel mirii vor avea ocazia sa guste felie dupa felie de prajituri aromate pana cand vor alege tortul care li se potriveste cel mai bine. Exista cateva criterii in alegerea tortului de nunta care, daca vor fi indeplinite, usureaza si simplifica efortul depus pentru gasirea desertului ideal.

Bugetul

La prima intalnire cu maestrul cofetar care va transpune visul mirilor in realitate dulce, trebuie sa se cunoasca exact care sunt limitele materiale ale celor doi si pana unde se poate intinde astfel incat sa se ridice la asteptarile mirilor si totusi, misiune aparent imposibila, sa respecte anumite limite clare.

Tortul trebuie sa fie complementar cu tema nuntii

Nu doar tema nuntii este importanta in alegerea tortului, ci intreaga atmosfera de la cap la coada, incepand de la cununia civila pana la plecarea ultimului invitat. Spre exemplu, o petrecere intr-un cadru foarte formal, eventual intr-un hotel de 5 stele sau intr-un castel, necesita un tort elegant, imbracat in martipan si eventual, de un alb imaculat. Desigur ca e potrivit sa aiba flori, comestibile sau nu, insa in acest caz este bine sa se evite tonurile evidente sau prea jucause. In ceea ce priveste forma, un tort clasic de nunta este rotund insa formalitatea evenimentului poate primi o nota de inedit daca tortul este patrat sau hexagonal. Tot atat de importanta ca forma este si inaltimea tortului. Bineinteles ca va fi etajat insa in cazul unei nunti elegante, este recomandat ca etajele tortului sa fie sustinute de coloane.

In ceea ce priveste o ceremonie si o petrecere mai putin formale, optiunile pentru tort sunt practic, nelimitate. Acesta poate avea o forma neconventionala sau poate lipsi cu desavarsire si in locul acestuia sa fie servite cupcakes sau macarons.

tort-de-nuta-3

Gasirea surselor de inspiratie

Tortul in sine se poate tranforma in opera de arta care sa omagieze iubirea dintre ginere si mireasa. In acelasi timp, acesta poate servi ca o panza pe care este pictata istoria celor doi, de la orasul in care s-au intalnit pana la pasiunile comune. In acelasi timp, rochia de mireasa poate fi o alta sursa de inspiratie pentru maestrul cofetar care poate reproduce pe tort broderii sau dantele de pe rochie.

 

Discutii ample cu maestrul cofetar

 

Ca sa inteleaga exact ce isi doresc cei doi viitori insuratei, un maestru cofetar poate avea nevoie de indicii palpabile. De aceea, la intalnirea cu acesta, ar fi bine ca indragostitii sa aiba cu ei mostre de culoare din tema nuntii, eventual fotografii cu localul unde va avea loc petrecerea, o invitatie de nunta si eventual o fotografie cu rochia de mireasa. In plus, daca cei doi se vor simti inspirati de torturi gasite pe internet sau in reviste, nu gresesc daca le vor arata celui care se va ocupa de tortul de nunta.

tort-de-nuta-2

Imbinarea aromelor

 

Chiar si in cazul oamenilor care urmeaza sa spuna Da in fata ofiterului de stare civila si a preotului, pot exista gusturi si pareri diferite, lucru absolut normal si chiar de dorit. Insa din cauza acestui lucru, alegerea unui tort de nunta poate fi ingreunata. De aceea este foarte important ca mirii sa deguste multe combinatii de arome inainte sa se hotarasca asupra celor care ii reprezinta. Poate fi destul de dificil sa se hotarasca asupra unui singur gust insa au la dispozitie optiunea de a imbina doua sau chiar mai multe arome. Singurul truc este sa guste cu atentie, sa le identifice pe cele care ii reprezinta si sa gaseasca, asa cum se intampla in orice casnicie, cum sa le imbine astfel incat sa rezulte o combinatie complementara.