Mihai și Ana Rait s-au cunoscut pe 19 martie 2016. A fost o zi pe care amân­doi o țin bine minte, căci tot atunci a început și povestea lor. Dacă ne gândim puțin, înțelegem că soarta s-a îngrijit cum trebuie să îi aducă împreună, căci lucrurile erau deja pregătite să se întâmple. Să vedeți. Deși locuiau în blocuri alăturate, stă­teau la același etaj și aveau același nu­măr de apartament sau, cum ar zice Mihai, a naibii coincidență! Aceeași în­tâmplare bine pusă la punct a făcut ca Ana să vină la unul dintre spectacolele lor de improvizație, unde au schimbat câteva priviri. În seara aceleiași zile au conversat pe Facebook și abia atunci au realizat că sunt vecini. Peste câteva zile, Mihai s-a oferit să meargă să o aducă pe Ana de acasă, de la părinți în București. Dacă ar fi să numim un moment în timp când totul s-a clarifi­cat și au început oficial să se considere un cuplu, atunci acesta este. Nici unul dintre ei nu se gândea că astăzi vor fi soț și soție.

Lucrurile s-au mișcat repede și sim­plu în continuare, așa cum se întâm­plă atunci când ești pe drumul cel bun. La 3 luni după ce s-au cunoscut, au rea­lizat că sunt făcuți unul pentru celălalt și Mihai s-a hotărât să o ceară în căsă­torie. Zis și făcut. El povestește că i-a „răpit“ unul din inele și, astfel pregătit s-a dus să cumpere inelul de logodnă. L-a găsit, l-a luat acasă și apoi pur și simplu n-a mai avut răbdare să aștepte vreun moment potrivit.

1

Seara, când se pregăteau să plece în oraș, i l-a oferit în timp ce ea se încălța. Și aici intervine Ana și preia povestea: „În momentul în care s-a pus în genunchi, eu am cre­zut că vrea să mă ajute să mă încalț. Am rămas fără cuvinte și am acceptat. A fost cel mai emoționant moment din viața mea“.

Ana își dorea o rochie de mireasă modelul sirenă și nu i-a fost greu deloc să se decidă. Se spune că o mireasă simte atunci când își vede rochia visată și știe că aceea va fi a ei. Așa s-a întâm­plat: a comandat-o din străinătate și a fost exact ce și-a dorit. Mihai, pe de altă parte, știa de la bun început că nu își dorește un costum clasic de mire, adică unul negru cu papion. Așa stând lucrurile și ținând cont și de culoarea tenului, a optat pentru un costum azur, ieșind din tiparul mirelui clasic.

cuplu

Ceremonia religioasă s-a ținut în aer liber pe malul lacului la Colonial Club Cernica, unde a avut loc și recepția. Locul a fost ales ușor pentru că este foarte bine amplasat pe malul lacu­lui; peisajul este de vis, iar serviciile ireproșabile, ne spun cei doi. Contrar trendurilor actuale, ei nu au avut nicio temă aleasă anume pentru eveniment și asta din dorința de a-i lăsa pe invitați să vină la nuntă cum își doresc, pentru că până la urmă despre asta este vorba: nuntașii trebuie să se simtă bine. Ajunși la dansul mirilor, s-au hotărât să nu se conformeze și n-au vrut să își stabi­lească o coregrafie anume, așa cum se obișnuiește mai nou. Au dansat clasic pe o melodie a celor de la Holograf.

Nași le-au fost Bobo (adică Mihai Bobonete) și Cătălina Bobonete.

nasi

 

Domnișoarele de onoare au fost cele mai bune prietene ale miresei și și ele au avut destulă libertate în alegerea ținutei. Ana le-a lăsat să-și stabilească singure modelul rochiei în culoarea aleasă de ea. Aflăm că le-a fost foarte ușor cu primirea invitaților pentru că au apelat la un serviciu de hostess, iar oamenii care s-au ocupat de  aranjamentul sălii le-au făcut recepția și deci și viața mult mai ușoară. Pentru aranjamentele florale, mirii au ales  firma Monette Flowers, care s-a ocupat în detaliu de tot ce înseamnă decorațiuni de exterior, cât și de interior.

aranjament

Când a venit vorba despre meniu, s-au hotărât repede pentru că știau exact ce își doresc, mai exact unul mai puțin tradițional. Aperitivul, sarmalele (cu care Ana nu a fost de acord inițial), peștele (butterfish-ul care a fost  extraordinar) și friptura i-au dat pe spate și pe miri, dar mai ales pe invitați. La fel și vinul Nomad de la Crama  Aurelia Vișinescu.

Tortul a fost pe cât de simplu, pe atât de elegant: un mousse alb de fructe de pădure pe care l-au comandat de la  cofetăria Delice din Câmpina. A fost așa de bun încât nu au apucat să mănânce mare lucru din el. Au avut și un candy bar.

candy-bar

Clipele pe care să ți le aduci aminte cu plăcere atunci când te gândești la această nuntă au fost mai multe. În  primul rând momentul de magie făcut de bunul prieten al mirilor, magicianul Robert Tudor, și apoi Taraful de la Vărbilău, care a făcut deliciul publicului.

Atmosfera bună a fost întreținută de trupa Tonic Band, care a avut grijă ca nimeni să nu stea prea mult jos, la masă. Au fost super. Se gândesc cu plăcere la luna de miere, care mai are însă un pic de așteptat*. Își doresc să meargă într-o destinație exotică cât mai curând, dar asta doar după ce se termină filmările la Las Fierbinți și atunci când Ana își va putea lua concediu. Cuplul promite solemn că lucrul ăsta se va întâmpla cu siguranță și are și un mesaj către cei apropiați ce le-au fost alături intr‑o zi așa mare: „Mulțumim părinților, nașilor și  prietenilor că ne-au fost aproape în cea mai importantă și mai frumoasă zi din viața noastră“!

2

 

*la momentul publicării articolului în versiunea prin Nunta by Carmen Ioniță, iarna 2017

FOTO: Dana Sacalov la recomandarea Ginei Buliga

DECORAȚIUNI, BUCHETE: Monette Flowers

FORMAȚIE: Tonic Band, Taraful de la Vărbilău

RESTAURANT: Colonial Club Cernica •

VERIGHETE: Teilor

MAKE-UP: Andreea Vilău

COSTUM MIRE:Consiglieri

ROCHIA DE MIREASĂ: Milla Nova

TORT: Cofetăria Delice – Câmpina