Cu siguranta toamna este cel mai bogat anotimp si, ca atare, este si cel mai aromat. Simturile tuturor sunt asaltate de viata vegetala care isi ofera bogatia oamenilor, de la frunzele cazute ale copacilor pana la gradinile de legume si holdele manoase. Tocmai pentru ca exista o varatie atat de mare de arome, poate fi complicat sa alegi aromele tortului de nunta. Trebuie sa mentionam faptul ca in perioada de toamna, desertul nuptial este mai dens, mai bogat, mai aromat. Prin urmare, notele de citrice sau, in general, cremele acide nu sunt recomandate. Chiar si asa, cu siguranta viitorii miri si mirese nu trebuie sa sara peste etapa degustarii tortului, pana cand isi vor gasi aromele preferate. Iata care sunt cele mai recomandate deserturi pentru nunta in aceasta perioada a anului.

 

 

  1. Tort de nunta cu ciocolata

 

Niciun alt desert nu putea detrona regele deserturilor, nici macar atunci cand vine vorba de torturile de nunta. In general, acestea sunt populare din doua motive principale: cei mai multi oameni iubesc ciocolata si, ca atare, mirii stiu ca pot satisface un numar mare de oaspeti cu acest desert. In acelasi timp, ciocolata poate acompania cu succes multe alte arome, n functie de preferintele celor doi . Pe timp de toamna, desigur ca ciocolata din umplutura poate fi amaruie si, in acelasi timp, crema din tort sa contina nuci, alune sau migdale, precum si fructe proaspete care sa ii dea un strop de aciditate.

 

  1. Tort de nunta cu vanilie

 

Desi mai putin popular decat tortul de nunta cu ciocolata, cel cu vanilie poate fi la fel de bun si poate fermeca deplin toti oaspetii mirilor. In general, vanilia este asociata foarte usor cu fructele, motiv pentu care un astfel de tort pare potrivit mai degraba pentru nuntile de vara. Cu toate acestea,  vanilia poate fi combinata usor cu elemente traditionale, asa cum spuneam mai sus, printre care se numara si fructele. Pentru a fura un strop din savoarea anotimpului, tortul de nunta cu vanilie poate avea in interior si un strat de ciocolata, stropit cu putina estenta de rom. Mirii care se simt cu adevarat curajosi pot asocia vanilia cu un piure fin de castane.

 

  1. Tort de nunta Red Velvet (Catifea rosie)

 

Pana acum cativa ani, un astfel de desert ar fi o alegere cu totul si cu totul neasteptata. In ultima perioada, desertul american a castigat popularitate si este din ce in ce mai des solicitat ca prajitura de nunta. Culoarea spectaculoasa a acestuia este data de un simplu colorant alimentar insa solicitarile ridicate pentru red velvet nu se datoreaza doar aspectului inedit, si si gustutlui sau, atat de potrivit unei nunti de toamna. Blatul pufos, care de regula contine o mare cantitate de zahar, ascunde, in mod traditional, o foarte fina crema de branza. Astazi, se foloseste in general mascarpone si este asociat cu ciocolata alba, pentru a da mai multa delicatete gustului. De multe ori se intampla ca red velvet sa aiba si o urma de vanilie, mai mult sau mai putin pregnanta.

 

  1. Tortul cu morcovi

 

Cu siguranta un astfel de desert nu este traditional pentru nuntile romanesti insa incetul cu incetul, poate castiga mai mult teren pentru ca este cu adevarat absolut savuros. Tortul are in compozitia sa morcov ras, un strop de ghimbir si poate doar o nota de citrice, pentru savoare. Crema este de obicei de branza insa poate fi amestecata cu alune si nuci de sezon, pentru o textura complet diferita fata de orice alt tort de nunta gustat de invitati.