Unul dintre cele mai importante elemente ale unei nunti si poate cel mai drag miresei, dupa rochie, este buchetul de flori. Acesta trebuie conceput in asa maniera incat sa reflecte tema nuntii fara sa fie copia exacta a aranjamentelor de pe masa, trebuie sa contina amprente din personalitatea miresei si un element care sa il simbolizeze pe mire. Astazi am pregatit pentru viitoarele miresici un top al buchetelor de mireasa in cele mai surprinzatoare combinatii de culori si de texturi. Mai mult de atat, vom sublinia semnificatia fiecarei flori precum si care este rochia potrivita fiecarui buchet, precum si tonul evenimentului.

 

Buchet de mireasa din iris si frezie

buchet-de-mireasa-irisIrisul, cunoscut popular si sub denumirea de stanjenel, impodobeste pamantul in sute de specii si poate fi gasit in combinatii inedite de culori. In mod paradoxal, si ca o curiozitate, singura culoare de stanjenel care nu a putut fi reprodusa nici in mod natural, nici prin hibridizare este rosu.

Irisul este considerata floarea patroana a celor nascuti in luna februarie, precum si a mireselor nascute in 5, 14 sau 23 ale fiecarei luni.

Frezia, la origine, era o floare de primavara si este relativ tanara in universul vegetal, fiind importata in Europa la sfarsitul secolului al XIX-lea din exotica Africa.

Astazi, datorita posbilitatilor moderne de cultivare, este disponibila tot anul. Un buchet de mireasa conceput doar din aceste doua flori este potrivit unei mirese sofisticate, sigura pe feminitatea ei, eleganta si senzuala care alege pentru ziua nuntii o rochie in linie A.

 

 

Buchet de mireasa in pasteluri vesele

buchet-de-mireasa-trandafiri-bujoriMiresele romantice sunt persoane suprinzator de hotarate care stiu de la inceput ce vor: trandafiri, bujori, frezii. Aceasta combinatie clasica de flori nu se va demoda niciodata si poate fi adapata intr-un milion de feluri, in functie de personalitatea miresei.

Desigur ca trandafirii sunt nelipsiti de la o nunta cu tematica romantica pentru ca simbolizeaza iubirea. Pentru o nota aparte, culorile acestora pot fi alese din paleta pastelurilor vesele care sa simbolizeze, deci, nu doar dragostea nemuritoare, ci si pofta de viata.

Regele florilor este patronul spiritual al mireselor nascute in imbelsugata luna iunie precum si a celor nascute pe 9, 18 si 27 ale fiecarei luni.

Bujorul este una dintre cele mai populare optiuni pentru buchetele visatoarelor miresici de primavara, intotdeauna elegante si delicate, intocmai ca florile care impodobesc pamantul in anotimpul in care aleg sa se casatoreasca. Aceasta floare este patroana spirituala a mireselor nascute de 2,11, 20 si 29 ale fiecarei luni.

Un astfel de buchet inedit este potrivit unui eveniment semiformal. Desi florile care il compun cer, de regula, o tinuta inalta, culorile alese indulcesc rigorile elegantei si astfel, acest tip de buchet poate fi potrivit pentru orice croiala a rochiei de mireasa, de la boho pana la rochia de printesa.

 

 

Buchet de mireasa in culori vesele

buchet-de-mireasa-trandafiri-bujori-2Acesta este cel mai bun exemplu de buchet de mireasa care va sublinia cat de importante sunt micile detalii. Diferenta dintre acesta si cel dinaintea sa este schimbarea unei singure flori, schimbare care a atras dupa sine si modificarea paletei cromatice.

Prin urmare, ultimul buchet prezentat astazi este conceput din trandafiri, bujori si lisianthus. Acesta de pe urma a inlocuit delicata frezie si a dus la modificarea completa a schemei cromatice.

De aceasta data, tonurile alaturate pornesc de la rozul deschis si delicat al bujorilor pana la albastrul aproape electric al florilor de lisianthus, intr-un design compact, sustinut de movurile pastelate ale trandafirilor.

Tocmai datorita acestui design compact, un astfel de buchet este potrivit pentru o mireasa care a optat pentru rochie tip printesa insa care a ales un decor vesel, plin de viata, mai putin protocolar pentru petrecerea de nunta.

 

Sursa foto: Flowers by Carmen Ionita