Culorile vedeta ale acestui an, asa cum bine stiti, sunt roz cuart si bleu serenity, insotite de o ampla suita de culori complementare in tonuri mult mai puternice. Pentru a echilibra si pentru a completa paleta cromatica a acestui an, buchetele de mireasa pot fi concepute in nuante dulci, pastelate. Cu precadere in sezonul cald insa, in mod surprinzator, si in sezonul rece, buchetele de mireasa pot fi construite fir cu fir din flori proaspete, in tonuri delicate, accesorizate cu mici accente lemnoase sau non vegetale, in functie de tema nuntii si preferinta miresei. Echipa Nunta by Carmen Ionita a pregatit astazi o selectie de buchete de mireasa pastelate si, in acelasi timp, va prezentam cateva din florile usor de achizitionat in cea mai buna parte din an pentru a concepe astfel de detalii ale elegantei.

Trandafirul se numara cu siguranta printre florile preferate de mirese, pe de-o parte datorita incarcaturii simbolice si, pe de cealalta parte datorita disponibilitatii acestei flori pe tot parcursul anului. Mai mult de atat, trandafirii pot imbraca orice culoare isi doreste mireasa, de la alb imaculat si roz pudra pana la culoarea visinelor bine parguite.

Bujorul face parte din topul preferintelor insa spre deosebire de trandafir, acesta este mai greu de procurat in afara sezonului natural de inflorire, motiv pentru care poate fi mai costisitor. Acesta este folosit cu precadere in acest moment al anului, respectiv la inceputul sezonului de nunti pentru a impodobi mesele, mainile si, de ce nu, parul mireselor.

Pe langa parfumul lor inconfundabil, freziile sunt indragite de mirese pentru ca pot fi procurate aproape in orice moment al anului. Mai mult de atat, freziile sunt disponibile atat in nuante pastelate cat si in tonuri indraznete de roz, mov, albastru si chiar visiniu.

Garoafele par cazute in desuet si au primit o conotatie negativa insa adevarul este ca anumite specii de garoafe sunt atat de spectaculoase incat pot inlocui cu succes inclusiv bujorii. In plus, sunt disponibile in toate culorile curcubeului si pot fi achizitionate in orice moment al anului, motiv pentru care au un pret destul de mic. Un alt avantaj al garoafelor, aceste cenusarese din lumea vegetala este ca sunt foarte rezistente, motiv pentru care pot fi prinse inclusiv in coafurile mireselor.

Orhideele se numara printre cele mai elegante flori din buchetul miresei si ceea ce le lipseste prin parfum, este compensat prin aspectul estetic si prin rezistenta. Marele dezavantaj al orhideelor este ca un buchet obtinut exclusiv din aceste flori poate fi destul de costisitor. Totusi, cateva astfel de flori presarate din loc in loc in buchetul de mireasa poate da un aer de rafinament si eleganta fara sa incarce imaginea de ansamblu. Desigur, orhideele sunt disponibile pe tot parcursul anului insa pot presupune mici costuri suplimentare.

Ranunculus este una dintre acele flori indragite de toata lumea insa de care nimeni nu isi aminteste cum se numeste. Ranunculus se afla la incrucisarea dintre anemone si mac, dintre eleganta si libertatea spiritului. Micile flori colorate in toate culorile pamantului sunt disponibile pe tot parcursul anului dar sunt mai putin rezistente decat alte flori.

buchet-de-mireasa-pastel-10 buchet-de-mireasa-pastel-9 buchet-de-mireasa-pastel-8 buchet-de-mireasa-pastel-7 buchet-de-mireasa-pastel-6 buchet-de-mireasa-pastel buchet-de-mireasa-pastel-3 buchet-de-mireasa-pastel-4 buchet-de-mireasa-pastel-5

Foto Kryvenok Anastasiia/Shutterstock, Alex Andrei/ Shutterstock, SunKids/Shutterstock,  cs333/Shutterstock, Producer/ Shutterstock, Valentin Jucov/ Shutterstock