Exista doua mari criterii dupa care ginerele si mireasa aleg restaurantul de nunta sau ballroom-ul: in general este foarte important sa le satisfaca gusturile, apoi sa se incadreze in bugetul pe care cei doi sunt pregatiti sa il aloce in acest sens. Chiar daca la prima vedere lucrurile par simple, viitorii soti trebuie sa ia in consideratie numeroase aspecte practice sau care tin de codul nescris al elegantei atunci cand isi aleg localul de nunta.

 

  1. Forma salii

Desi sunt spatioase, unele sali au in mijlocul lor coloane, pereti despartitori si alte elemente de sustinere care nu doar ca sunt neplacute din punct de vedere estetic insa ascund vederii parti din ringul de dans iar invitatii care vor avea ghinionul sa stea aici nu se vor simti foarte confortabil si probabil, usor exclusi.

restaurant-nunta

  1. Capacitatea salii

Este foarte important sa va luati o marja de eroare atunci cand cautati o sala pentru nunta si sa stiti exact cati invitati aveti. Daca sala poate fi pregatita pentru 200 de persoane de exemplu, atunci probabil ca cel mai comod vor sta in jur de 170 de invitati. Toata lumea va avea aer sa respire si loc sa se desfasoare in voie, fara ca sala sa para goala.

 

  1. Tema nuntii

Daca va doriti ca petrecerea de nunta sa se desfasoare dupa o anumita tematica, atunci cu siguranta este necesar si un decor pe masura. Spre exemplu, un restaurant imbracat cu lemn si cu accesorii vintage poate gazdui o nunta cu aer retro sau chiar rustica. In acelasi timp, o nunta foarte eleganta, cu un anumit dress code, trebuie sa se desfasoare intr-un decor elegant, cum ar fi un ballroom sau restaurantului unui hotel de cinci stele.

 

  1. Serviciile aditionale oferite

In general, serviciile sunt aceleasi peste tot la salile si restaurantele fara prea mari pretentii. Totusi, pe masura ce standardele se ridica, se vor ridica si serviciile aditionale oferite, in special in cadrul hotelurilor. De multe ori, pe langa serviciile obisnuite, mirii vor primi inclus in pret si un apartament pe perioada nuntii, precum si diverse alte mici surprize placute.

 

  1. Meniul

Atunci cand aleg un meniu pentru nunta, mirii se gandesc, in general, nu doar la ceea ce le-ar placea lor sa primeasca la masa. De regula, cei mai multi dintre ei iau in calcul bugetul pe care il au si gusturile invitatilor de la nunta. Mai mult de atat, daca unii dintre ei pot aduce bautura din cultura proprie, cu precadere vin, atunci se vor indrepta catre restaurante de nunti si ballroom-uri in care vor putea servi oaspetilor la masa vinul facut chiar de familiile celor doi casatoriti.

 

  1. Dotarile tehnice

Putini sunt cei care iau in calcul si acest aspect atunci cand isi cauta o sala pentru nunta insa partea tehnica a localului este un element extrem de important de care trebuie sa se tina cont. Aici intra in primul rand sonorizarea, care trebuie sa fie absolut impecabila, indiferent ca la nunta va fi doar un DJ sau doar o formatie live. In al doilea rand, cei doi viitori casatoriti trebuie sa ceara o demonstratie a jocului de lumini cu care este dotat restaurantul. Unele dintre ele pot fi triste amintiri ale discotecilor din anii 90, efect deloc de dorit la o petrecere atat de importanta. In cele din urma, mirii trebuie sa se asigure ca sala beneficiaza de o ventilatie corespunzatoare si de un sistem de climatizare adecvat.

 

  1. Personalul

Desigur ca e imposibil si absurd ca ginerele si mireasa sa ceara probe de lucru pentru fiecare dintre chelnerii care ii vor servi la masa precum si pentru ceilalti oameni din echipa care se ocupa de nunta insa unul dintre cele mai importante criterii de care cei doi trebuie sa tina cont este profesionalismul celor care se vor afla in spatele acestei zile unice.