Atunci cand vine vorba de organizarea nuntii, cea mai mare dilema a mirilor, si pe buna dreptate, este ce si cat ne costa, mai ales daca cei doi nu apeleaza la serviciile unui organizator profesionist de nunti. In acest caz, pe langa talentele de organizatori, viitorii miri trebuie sa dea dovada si de pricepere de contabili. De regula,printre cele mai importante repere ale unei nunti se numara decorul, fotograful, videograful si muzica. Atunci cand aceste elemente sunt alese cu atentie pot garanta succesului unei nunti de vis.

 

Cat costa un fotograf de nunta?

Raspunsul la aceasta intrebare depinde exclusiv de ceea ce isi doresc mirii. Vor sa primeasca niste poze simple sau adevarate amintiri gravate in lumina? Un aparat semiprofesionist de fotografiat si pasiunea pentru pozele frumoase din revista nu sunt suficiente pentru a imortaliza o zi atat de importanta precum este nunta. Tocmai de aceea, este complet contraindicat mirilor sa apeleze la serviciile unui prieten cu aparat foto, cu exceptia cazului in care acesta este intr-adevar un fotograf profesionist. Atunci sunt cu siguranta norocosi insa nu toate cuplurile au la dispozitie un fotograf profesionist.

fotografie-nunta

Pentru a-l alege pe cel potrivit, atunci mirii trebuie sa ii studieze inainte portofoliul si sa ceara recomandari. Mai mult de atat, nu trebuie sa bata palma pana cand nu programeaza o intalnire fata in fata cu cel putin 3 fotografi de nunta. De regula, pretul pentru un fotograf de nunta incepe de la 500 de euro si poate ajunge sau trece de 2000 de euro.

Dincolo de priceperea si experienta acestuia, o mare diferenta o vor face si echipamentele de care dispune. Cu cat sunt mai avansate din punct de vedere tehnologic, cu atat este investitia mai mare pentru fotograf si, in acelasi timp, calitatea imaginilor creste.

 

Cat costa florile pentru nunta?

Aranjamentele centrale precum si prezidiul vor fi elemente care vor atrage atentia invitatilor pentru ca se vor afla tot timpul la vedere. Prin urmare, acestea trebuie alese in asemenea maniera incat sa completeze tonul nuntii sau sa reflete cat se poate de fidel tema zilei, acolo unde exista.

Primul criteriu de care mirii trebuie sa tina cont in alegerea florilor este ca aranjamentele trebuie sa se potriveasca nu sa se confunde cu locatia de nunta. Daca aceasta are draperii si covor rosu, atunci cu siguranta aranjamentele, buchetele si cocardele all red vor fi obositoare pentru ochi. In ceea ce priveste pretul, in general acesta se incadreaza intre 15 si 300 euro pe masa, in functie de soiurile alese, modelul aranjamentului, durata de executie si accesoriile.

flori-nunta

Este important de mentionat faptul ca in aranjamentele care ating pragul minim al bugetului se vor regasi in cel mai bun caz flori de sezon si foarte multa verdeata. Printre cele mai populare flori se numara hortensiile, bujorii si trandafirii. In general, o astfel de combinatie de flori poate costa in jur de 30 de euro pentru fiecare masa, adica in medie 3 euro pentru fiecare invitat.

 

Foto IVASHstudio/ Shutterstock, Filmmanjue/Shutterstock, Halfpoint/ Shutterstock