Toata lumea isi doreste sa arate ca un model in fotografiile penru nunta, tocmai pentru ca acestea vor dainui peste ani. In aceasta idee, miresele apeleaza la makeup artisti si la stilisti iscusiti in arta aranjarii parului. Toti acesti oameni vor lucra pentru a scoate in evidenta trasaturile miresei si pentru a se asigura ca va arata absolut impecabil in ziua cea mare. Totusi, secretul frumusetii unei mirese nu sta doar in pensula care ii atinge fata, ci vine din interior, din iubirea primita si daruita. Dincolo de hrana pentru suflet, la frumusetea mireselor contribuie si o anumita serie de alimente care, consumate corespunzator, vor imbunatati starea generala de sanatate si ii vor da un plus de stralucire parului si tenului.

 

Uleiul de masline

Toata lumea stie ca uleiul de masline este o adevarata sursa de sanatate si i se mai spune aur lichid. La fel de bine ar putea fi numit si fantana tineretii pentru ca un studiu din 2012 a demonstrat ca un consum mai ridicat de ulei de masline reduce vizibil semnele trecerii timpului.

mancare-nunta

Rosii

Gustoase si savuroase, rosiile sunt cu siguranta pe placul multora dintre noi si au un continut caloric redus. Insa mai mult de atat, oamenii care consuma rosii zilnic au sanse mai bune de a-si proteja pielea de petele cauzate de arsurile solare, in special cand rosiile sunt consumate alaturi de uleiul de masline. Desigur, acest lucru nu inseamna ca nu mai este necesara utilizarea unei creme cu factor SPF, atat pe fata, cat si pe corp.

 

Ciocolata neagra

Cate o bucatica de ciocolata neagra consumata din cand in cand nu doar ca este recomandata, ci poate face minuni pentru starea generala de sanatate. Atunci cand aceasta este introdusa in alimentatie pentru cel putin 3 luni, ajuta la hidratarea pielii si imbunatateste circulatia. Pentru astfel de efecte, este suficienta o portie de 150 de calorii.

 

Sardinele

Pestele nu este intotdeauna pe placul tuturor insa sunt bine cunoscute proprietatile acestuia asupra organismului. Mai putin cunoscut este faptul ca banalele sardine sunt benefice pentru functionarea normala a organismului, datorita continutului ridicat de omega-3, care are proprietati anti-inflamatoare si, prin urmare, poate preveni iritarea tenului.

 

Ceaiul verde

Indiferent de anotimp, poti savura cu incredere o cana de ceai verde, fie fierbinte, fie intr-un pahar inalt cu gheata. Acesta este bogat in antioxidanti care ajuta la marirea aportului de oxigen pentru fluidizarea circulatiei sanguine. Pentru efecte vizibile, se recomanda consumarea zilnica a unei cani de ceai verde in fiecare zi, timp de 3 luni.

 

Fructele de padure

Chiar si in toiul iernii, acestea sunt foarte usor de procurat, fie congelate de la magazin, fie acolo unde este cazul, din cultura proprie de peste vara pusa la congelator. Important este ca miciile delicii sa nu fie preparate termic in prealabil. Zmeura, capsunile, murele, coacazele si afinele sunt bogate in primul rand in vitamina C, esentiala pentru frumusetea pielii. In acelasi timp, au efecte energizante si pot ajuta la combaterea depresiei, pe langa proprietatile anti-inflamatoare si anticancerigene.

 

Smochinele

Pe langa faptul ca sunt absolut delicioase, smochinele se numara printre cei mai buni adjuvanti ai pielii. Aceste fructe au un continut ridicat de fier, omega-3 si vitamina C, motive pentru care contribuie substantial la regenerarea celulelor pielii.