Fotografia, in traducere exacta, inseamna scriere cu lumina iar imaginile surprinse la nunta sunt cele care vor ramane martori tacuti peste ani ai acestei zile unice. Prin urmare, fiecare cuplu trebuie sa isi aleaga cu foarte mare atentie fotograful, cel care le va darui mirilor cele mai frumoase amintiri. Tocmai de aceea, pentru a fi siguri ca ati facut alegerea perfecta si veti avea cele mai frumoase poze din lume de la nunta, trebuie sa tineti cont de cateva criterii si sa evitati cateva greseli des intalnite.

 

  1. Fotograful trebuie sa fie profesionist

Sub nicio forma nu trebuie sa inlocuiti fotograful profesionist de nunta cu un prieten care are ca hobby fotografia. Atunci cand faci din acest lucru o meserie si stii ca viitorul tau depinde de asta, atunci cu siguranta tratezi fiecare nunta in parte cu seriozitate.

fotografie-nunta

  1. Nu va zgarciti

Fotograful este una dintre cele mai importante investitii pe care le puteti face si este recomandat, atunci cand va loviti de un impas si vreti sa faceti reduceri de buget, sa nu incepeti cu fotograful. Desigur, unii dintre ei au costuri mult peste medie insa in general, acestia sunt cei care au nu doar pricepere si fler, ci si pasiune, si trateaza fiecare nunta cu consideratia cuvenita unui astfel de eveniment.

 

  1. Studiati bine portofoliul fotografului de nunta

In general, fotografii profesionisti au site-uri de prezentare iar daca imaginile gasite aici nu va surad, atunci cu siguranta trebuie sa mai cautati. Puteti cere fotografii in plus insa nu toti fotografii sunt dispusi sa vi le arate. In plus, ca si in cazul rochiei, de exemplu, puteti taia si modifica insa atunci cand ati gasit modelul potrivit, cu siguranta veti sti.

 

  1. Nu va impiedicati de trenduri

Poate ca intr-un an, in mare voga vor fi fotografiile de nunta cu foarte multe filtre sau cu inimioare, stelute si floricele adaugate prin programele de editare. Trebuie sa va ganditi la faptul ca fotografiile de nunta trebuie sa reziste la testul timpului si singurul trend, daca poate fi numit astfel, care intr-adevar trece testul timpului, este clasicul. Peste ani, cand veti rasfoi albumul de nunta, este foarte posibil sa regretati toate efectele care incarca inutil imaginile si care atrag atentia de la personajele principale.

 

  1. Nu incercati sa pozati ca in reviste

Modelele sunt platite si, la randul lor, au platit bani grei pentru a invata sa pozeze. Prin urmare, imitarea unei anumite posturi in fotografiile de nunta va parea artificiala si chiar deplasata. Prin urmare, cea mai simpla si sigura cale de a iesi minunat in fotografiile de nunta este sa fiti absolut naturali si spontani. In plus, un fotograf profesionist de nunta va cauta sa capteze emotia adevarata, exprimata uneori prin grimase amuzante, zambete ample sau chiar lacrimi iar o postura prea studiata va sterge din toate acestea.

 

  1. Discutati cu fotograful despre ce vreti si ce nu vreti sa fotografieze

Poate ca exista momente intime pe care le vreti doar pentru voi doi sau anumite ipostaze in care nu va simtiti confortabil daca sunteti fotografiati. Discutati foarte sincer toate aceste detalii cu fotograful vostru, ca sa fiti siguri ca la final, albumul de nunta va contine doar momentele dorite de voi.

 

  1. Nu uitati de detalii

Daca porti in ziua nuntii o bijuterie mostenita din familie sau ati inclus, in general, mici detalii decorative importante pentru voi, asigurati-va ca l-ati informat pe fotograf de toate acestea si doriti sa le imortalizeze intr-un fel sau altul.

 

foto interior si prima pagina: Shutterstock