Una dintre primele alegeri pe care mirii trebuie sa o faca atunci cand incep procesul de organizare a nuntii este salonul de evenimente in care vor sarbatori aceasta zi importanta. De regula, primul criteriu de selectie este pretul oferit pentru meniu insa acesta poate ascunde numeroase surprize neplacute iar mirii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar mai mult decat si-au propus. Prin urmare, iata care sunt cele mai importante aspecte de care cuplurile trebuie sa tina cont atunci cand incep cautarea restaurantului pentru nunta.

Inainte de orice, cu siguranta aspectul estetic va fi un criteriu de evaluare foarte important. Cuplurile trebuie sa tina cont de faptul ca elementele de décor asa cum sunt florile sau alte mici astfel de detalii nu pot masca un salon de evenimente inestetic. Stralucirea artificiala a materialelor textile folosite pentru decorare sau paleta cromatica obositoare nu sunt elemente care pot fi mascate usor.

shutterstock_46842910

In plus, restaurantul pentru nunta trebuie ales si in functie de tema nuntii. Chiar daca aceasta nu exista la modul propriu, cuplurile nu pot pierde din vedere tonul in care vor sa se desfasoare petrecerea. Un salon de evenimente in care predomina elemente din lemn, de exemplu, nu poate gazdui o nunta foarte formala in timp ce o sala de bal nu este cu siguranta locul potrivit pentru o nunta neconventionala.

Un alt criteriu foarte important este spatiul de care dispune restaurantul respectiv, raportat la numarul de invitati. In cazul unei nunti de dimensiuni mai reduse, un salon de evenimente prea mare va da impresia de gol iar atmosfera poate fi destul de neplacuta. Pe de cealalta parte, o nunta cu cateva sute de invitati nu poate fi gazduita intr-un local in care de regula se desfasoara evenimente de 150 de persoane, indiferent de asigurarile zambarete oferite de personalul acestuia.

Un truc des folosit pentru a inghesui o nunta de dimensiuni mari intr-un restaurant nepotrivit ca numar de locuri este micsorarea ringului de dans sau mutarea acestuia intr-o alta incapere, lucru care va sterge mult din atmosfera de nunta si poate strica tot cheful de dans celor prezenti. Prin urmare, este extrem de important ca salonul de evenimente, oricat de frumos ar fi, sa fie ales in functie de numarul estimativ de invitati.

Paleta cromatica este importanta in special pentru cuplurile care o nunta tematica. Un restaurant de nunta in culori tari ca roz si mov poate ingreuna sarcina mirilor in ceea ce priveste decoratiile. Tocmai de aceea, este important ca spatiul ales sa fie ca o plansa pe care mirii sa poata asterne elementele de décor dorite si sa nu fie conditionati neaparat de designul interior al salonului.

Personalul este un alt aspect de care mirii trebuie sa tina cont atunci cand isi aleg salonul de nunta insa poate fi destul de dificil sa testezi profesionalismul acestuia. Desigur, modul in care relationeaza cu cei care le trec pragul poate fi graitor. In plus, serviciile unui organizator profesionist de nunti ii poate scuti pe miri de aceasta grija insa atunci cand cei doi nu au apelat la acesta, sunt sfatuiti sa caute recenzii in ceea ce priveste felul in care alti nuntasi au fost tratati in localul respectiv.

Foto Lemonpink Images/ Shutterstock, SARYMSAKOV ANDREY/ Shutterstock