Rochia de mireasa este una dintre cele mai importante achizitii pentru ziua cea mare si in care, de multe ori, miresele investesc o buna parte din bugetul alocat intregului eveniment. Fie ca e vorba de o rochie de mireasa inchiriata sau cumparata, poate chiar croita dupa alegerile purtatoarei, gasirea acesteia necesita mult timp si multa rabdare, luni de cautari si probe peste probe.

 

Nu iti chema tot alaiul de nunta la probat

Mama, matusa, soacra, sora, verisoara, nasa si prietenele tale sunt persoane importante pentru tine insa nu este recomandat sa le chemi pe toate atunci cand iti cauti rochia de mireasa. Un grup de 3 persoane este mai mult decat suficient pentru a-ti oferi parerile de care ai nevoie fara sa te oboseasca.

 

Nu te limita singura

Atunci cand pleaca de acasa in cautarea rochiei, cele mai multe dintre mirese au deja in minte un anumit model in care se vad imbracate in ziua cea mare. Insa pentru ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, este foarte posibil ca prima proba sa aduca surprize mari. Tocmai de aceea este recomandat viitoarelor mirese sa nu se limiteze la probarea unui singur model de rochie. Trebuie sa puna pe ele toate croielile disponibile pentru a o gasi pe cea care li se potriveste cel mai bine.

rochie-de-mireasa-int

Pastreaza-ti un buget flexibil

Miresele trebuie sa tina cont de faptul ca bugetul pentru tinuta de nunta nu acopera doar rochia, ci trebuie sa fie suficiet de flexibil inclusiv modificarile care i se pot aduce rochiei de mireasa. Uneori, acestea sunt incluse in pret, atunci cand sunt inchiriate insa atunci cand sunt cumparate, trebuie calculate suplimentar. In plus, in calculul final trebuie sa intre si pretul voalului, care poate fi destul de mare atunci cand este croit dintr-un material pretios, precum si ai accesoriilor. Poseta, uneori si crionolina sunt detalii necesare tinutei pentru ziua cea mare insa nu intotdeauna costurile acestora sunt incluse in pretul rochiei, motiv pentru care vor solicita suplimentar bugetul. Mai mult de atat, pantofii de mireasa presupun si ei costuri suplimentare, cu atat mai mult cu cat mai ales in acest caz nu trebuie facut rabat de la calitate.

 

Pleaca in cautarea rochiei in timpul saptamanii

Daca poti, ia-ti o zi libera de la munca si mergi la probat. Magazinele de specialitate vor fi cu siguranta mai libere in cursul saptamanii iar reprezentantele iti vor oferi toata atentia lor. Mai mult de atat, cel mai probabil nici nu vei fi nevoita sa astepti la rand pentru a proba un model care ti-a placut.

 

Fa-ti o programare telefonica

Multe dintre magazinele de speecialitate pentru mirese functioneaza pe baza de programare, in special in zilele de weekend. Pentru a fi sigura ca vei proba modelul pe care l-ai vazut pe site, pe langa programare, solicita in mod special si cele cateva rochii care ti-au atras atentia, ca sa fii sigura ca in ziua respectiva se afla in salon.