Potrivit horoscopului vestic, in functie de elementul natural care guverneaza o anumita zodie, fiecare semn astral este perfect compatibil cu un altul. Astfel, oricare dintre nativii zodiacului isi poate gasi sufletul pereche, asa cum este scris in stele. Se spune ca aceste zodii sunt destinate sa fie impreuna si isi vor croi intotdeauna drum una catre cealalta. Principiul acestei compatibilitati este fie egalitatea dintre elementele naturale, fie relatia de simbioza dintre acestea. Spre exemplu, semnele de foc sunt compatibile intre ele insa sunt compatibile si cu semne de aer, fara de care focul nu are putea exista. Astazi ne-am oprit exclusiv gradului celui mai mare de compatibilitate insa fiecare dintre zodii are sanse bune la casnicie fericite cu cel putin alte trei zodii secundare.

zodii-compatibile

Cuplul Berbec – Varsator

Un astfel de cuplu este format din semnul de foc al Berbecului si cel de aer al Varsatorului. Acolo unde Berbecul se va incapatana si va da cu capul de pragul de sus, partenerul sau in Varsator va sti sa il echilibreze si sa ii ofere calmul interior de care are nevoie. Ambele semne sunt ambitioase si ambele au imaginatii bogate, insa pasiunea aprinsa si uneori coplesitoare a Berbecului este tinuta bine in sah si compensata cu latura romantica a Varsatorului.

 

Cuplul Taur – Pesti

Taurul este o zodie de pamant care sustine cu taria sa natura visatoare a Pestilor. Nativii in Taur sunt firi romantice insa au un simt al realitatii foarte acut si cunosc foarte bine latura materiala a vietii, aspect de care nativii in Pesti nu sunt foarte preocupati. Tocmai de aceea, un astfel de cuplu este perfect echilibrat. Si unul, si celalalt cred in dragostea adevarata insa au perspective usor diferite asupra acestui aspect. Atunci cand vine vorba de construirea unei familii, nativul in Taur se va ocupa de partea financiara, in timp ce nativul in Pesti va fi responsabil cu latura afectiva.

 

Cuplul Gemeni – Balanta

Intr-un cuplu format din doua semne de aer, cuvantul care va domni este rafinamentul. Astfel de nativi sunt compatibili in primul rand din punct de vedere intelectual. Pe de-o parte, Gemenii sunt nativi cu o imaginatie foarte bogata si au talente desavarsite in arta negocierii. Pe de cealalta parte, Balantele sunt persoane cu maniere impecabile, simturi estetice perfecte si le place sa manipuleze. Tocmai de aceea, un cuplu format din Gemeni si Balanta va avea o relatie dinamica in care cei doi parteneri se vor stimula si vor invata in permanenta unul de la celalalt.

 

Cuplul Rac – Scorpion

Desi sunt doua semne de apa, nu aceasta este motivul principal pentru care cuplul format din Rac si Scorpion este cu adevarat fericit. Racul, desi timid, are nevoie de un partener foarte pasional si dominant, care sa il scoata din carapacea sa. Dinamica dintre aceste semne este foarte interesanta pentru ca sufera de gelozie si unul, si celalalt insa cu timpul, invata impreuna sa depaseasca acest aspect. In acelasi timp, Scorpionul are nevoie de sentimentul de stabilitate oferit de Rac, precum si de caldura sufleteasca a acestuia.

 

Cuplul Leu – Sagetator

O relatie intre doua semne de foc, asa cum sunt Leul si Sagetatorul, nu poate sta decat sub semnul pasiunii. Cu toate acestea, cei doi nativi sunt legati de mult mai multe lucruri decat dorinta si senzualitate. Sagetatorul il va tine mereu in sah pe mandrul Leu si, spre surprinderea celui de pe urma, nu ii va da voie sa domine, lucru care nu i se intampla foarte des acestui nativ atat de orgolios. Pe de cealalta parte, firea pamanteana a Leului compenseaza natura meditativa a nativului in Sagetator si astfel, cei doi vor gasi intotdeauna calea de mijloc.

 

Cuplul Fecioara – Capricorn

La prima vedere, o relatie intre doua semne de pamant poate parea banala si cuminte insa aceasta imagine este extrem de departe de adevar. Intre doua semne atat de perfectioniste si incapatanate cum sunt Fecioara si Capricornul, cu siguranta ies scantei. Nevoia de organizare a Fecioarei il va enerva din cand in cand pe Capricorn care, in momente de stres, munceste haotic insa va fi impresionat de sufletul cald al acestei zodii. Pe de cealalta parte, umorul savuros, intepator al nativului in Capricorn ii va insenina zilele Fecioarei. In timp ce semnul de pe urma este insetat dupa iubire si afectiune, in sinea sa si in ciuda aparentelor, Capricornul isi doreste sa ofere iubire.

 

Citeste in Revista Nunta.ro

Horoscopul mirilor

Horoscopul mireselor