Comparativ cu alte traditii romanesti de nunta, obiceiul ca mirele si mireasa sa deschida petrecerea de nunta cu un dans este relativ noua. Si mai noua este ideea unei coregrafii elaborate, in care sa fie implicati nasii sau domnisoarele si cavalerii de onoare. Unii dintre miri opteaza pentru un vals clasic in timp ce altii transforma acest moment intr-un adevarat spectacol. Indiferent de optiuni, astazi am ales pentru miri si miresele cele mai frumoase momente de dans din filme care sa le serveasca drept sursa de inspiratie pentru dansul mirilor.

 

  1. Scent of a woman (1992)

Filmul care il are in rolul principal pe Al Pacino a dat lumii una dintre cele mai frumoase scene de dans ale cinematografiei. Lipsit de lumina ochilor, fostul soldat american se foloseste de celelalte simturi pentru a-si conduce mai tanara partenea de dans intr-un tango pasional, de o senzualitate aparte. Melodia pe care cei doi danseaza se numeste Por un cabeza si este unul dintre cele mai celebre tangouri argentiniene.

  1. Dirty dancing (1987)

Cu siguranta filmul in care rolurile principale sunt jucate de Patrick Swayze si Jennifer Grey este una dintre cele mai apreciate povesti de dragoste transpuse pe marele ecran. Chimia dintre cei doi este evidenta, uneori stangace, insa cu atat mai tandra. In orice caz, coregrafia de la finalul filmului ramane unul dintre cele mai celebre si mai reproduse scene de dans iar melodia Time of my life se numara printre cele mai populare optiuni pentru dansul mirilor.

  1. An American in Paris (1951)

Scena de dans din filmul cu Gene Kelly si Leslie Caron din 1951 a fost atat de buna incat Academia Americana de film a conceput o noua categorie de premii Oscar special pentru aceasta coregrafie. Ca atare, Gene Kelly a primit un Oscar onorific pentru acasta scena care a fost denumita de critici Citizen Kane-ul coregrafiilor, adica cea mai buna scena de dans din cinematografie a tuturor timpurilor.

  1. Beauty and the Beast (1991)

Frumoasa si Bestia este una dintre cele mai apreciate productii Disney din toate timpurile si a fost premiata cu doua trofee ale Academiei Americane de Film. Povestea lui Belle, frumoasa pasionata de carti care isi da libertatea in schimbul vietii tatalui sau a beneficiat si de o coloana sonora pe masura asteptarilor publicului, coloana sonora care a beneficiat de contributia artistei canadiene Celine Dion.

  1. Grease (1978)

In niciun alt loc din lume, viata liceenilor nu e mai palpitanta decat in productia muzicala din 1978, care ii are in rolurile principale de John Travolta si pe Olivia Newton John. Melodia, precum si coregrafia originala a piesei You’re the one that I want este potrivita unui cuplu proaspat casatorit jovial si pus pe distractie.

Citeste in Revista Nunta.ro

TOP 5 cele mai frumoase piese clasice pentru dansul mirilor

TOP 5 cele mai frumoase valsuri pentru dansul mirilor