Pentru fiecare dintre noi, romantismul are un inteles diferit. Unele dintre cupluri vor sa se bucure de dragostea lor in inima unui oras sofisticat sau plin de viata, in timp ce altii isi doresc o evadare plina de aventura in mijlocul naturii.
Indiferent de optiunea voastra pentru luna de miere, cu siguranta veti descoperi in lista noastra cel putin o destinatie care sa va aprinda imaginatia si pe care sa doriti sa o vedeti cu ochii vostri.

1. Zona rurala a Marii Britanii

Atunci cand se gandesc la o vacanta in Marea Britanie, cei mai multi dintre indragostiti se vad in Londra, capitala tarii, un oras plin de viata, multicultural, in care tehnologia si inovatia se impletesc armonios cu sutele de ani de istorie. Desigur ca Londra este o destinatie populara, insa de cand Amal Alamuddin l-a luat in casatorie pe actorul George Clooney apoi si-au petrecut luna de miere in Berkshire, zona rurala a tarii a devenit din ce in ce mai populara.
Cuplurile pot alege dintre numeroasele castele transformate cu gust in facilitati de cazare si sa se bucure de peisajele superbe care le-au inspirat pe Jane Austen sau pe surorile Bronte.

destinatie-luna-de-miere

2. Phuket, Thailanda

Cu siguranta exotica Thailanda ocupa locuri fruntase in topurile cu cele mai populare destinatii pentu vacanta in general, cu atat mai mult pentru luna de miere. Phuket este cea mai mare insula a acestei tari iar viata pare ca si-a reluat cursul aici in mod miraculos, ca si cum in urma cu 11 ani, tragedia marelui tsunami nu ar fi lovit acesta zona.
Acum, Phuket este o insula plina de viata, ziua si noaptea, cu nenumarate resorturi si cu frumuseti naturale de basm: plaje cu nisipuri albe, nesfarsite, apa cristalina, apusuri superbe de soare si o bucatarie traditionala savuroasa.
Mai mult de atat, cinefilii recunosc usor aceasta insula din numeroasele pelicule filmate aici, printre care 007: Tomorrow never dies, Plaja, Ocolul lumii in 80 de zile, Bridget Jones 2, Star Wars: Episode III.

3. Milano

Orasul italian este o destinatie pe care turistii o vizitau mai rar datorita pitorescului acestei localitati, cat mai degraba pentru ca Milano este una dintre cele patru capitale internationale ale modei, alaturi de Londra, Paris si New York. Desi multe dintre brandurile faimoase ale lumii au fost infiintate in alte orase, o buna parte dintre acestea au sedii centrale in Milano. Armani, Canali, Dolce & Gabbana, Etro, Miu Miu, Moschino, Prada sau Versace sunt doar cateva dintre acestea.
Dincolo de toate mirajele vitrinelor, in 2015 Milano gazduieste Expozitia Universala, care va avea ca tema principala hrana si nutritia. Printre altele, cei care vor vizita expozitia vor avea ocazia sa admire o inovativa ferma construita pe verticala.

4. Insula St. Bart

Marea Caraibilor este o zona exotica plasata in sud-estul Americii de Nord. Aici se regasesc peste 7000 de insule, fiecare dintre acestea atractiva in felul sau. St. Bart este una dintre cele mai populare astfel de insule, indragita, desigur, pentru peisajele sale superbe, desprinse parca din filme, ireal de frumoase chiar si atunci cand se desfasoara sub ochii tai.
In general, vremea este prielnica turismului aici pe tot parcursul anului. Prin urmare, chiar si indragostitii care isi vor uni destinele in toiul iernii pot gasi aici o oaza de caldura si liniste, intre plajele cu nisipuri fine si apa limpede, populata de vietati marine.

5. Islanda

Printre atatea destinatii exotice, in mod surprinzator, in acest an isi face simtita prezenta in topul locurilor pentru luna de miere si friguroasa Islanda. Aceasta este ideala pentru tinerii care vor sa isi traiasca iubirea intr-un decor cu totul si cu totul impresionant. Desigur ca tara este cunoscuta pentru temperaturile sale scazute insa spectacolul oferit de aurora boreala indragostitilor este o experienta care nu se va uita niciodata.
In plus, tara vibreaza noaptea datorita tinerilor care petrec pana in zori in cluburile din orasele mari. Pentru cei care se feresc de agitatie, in Islanda pot fi admirate peisaje de iarna greu de intalnit in vreun alt colt de lume sau se pot relaxa in izvoarele naturale cu apa calda ale Islandei.