Relatia dintre mama si fiica are o tandrete unica, incomparabila cu niciun alt soi de iubire din lume. Toate miresele sunt trupuri din trupurile mamelor lor si poarta in inimi un strop din inima lor. Tocmai de aceea, in ziua nuntii, mamele trebuie onorate pentru ca au dat viata si pentru ca au facut sacrificii, uneori vazute, dar de cele mai multe ori nevazute. Prin urmare, astazi va prezentam emotionanta scrisoare a unei mirese catre mama ei, oferita acesteia de pe urma in ziua cea mare.

 

Draga mama,

Tu ai fost chipul pe care l-am zarit prima data atunci cand am deschis ochii pe lume. Cu mintea mea de om mare, nu imi aduc aminte asta insa cu siguranta undeva adanc impamantenit in sufletul meu este imaginea ochilor tai care mi-au privit chipul cand am venit pe lume. Sunt sigura, si stiu cu inima, nu cu mintea, ca acela a fost momentul in care am fost cel mai iubita in viata mea. Sigur ca am primit apoi iubire in mai multe forme. De la prieteni care au venit si au plecat, de la cate un barbat care mi-a frant inima, de la tata, de la bunici dar nimeni niciodata nu m-a iubit atat de mult pe cat m-ai iubit tu in momentul nasterii mele.

shutterstock_860610

Astazi, cand ma uit in ochii sotului vad, realizez ca traiesc a doua oara un moment asemanator, cu o alta forma de iubire, care poarta alt chip si care trebuie sarbatorita. De la tine, mama, am invatat ca din iubire nu se poate naste decat iubire si ca ura, frica si aroganta uratesc mai tare decat o haina nepotrivita.

Tot de la tine am invata ca iubirea nu inseamna sa spui doar DA si sa tii capul plecat. Cine te iubeste cu adevarat, te iubeste demna, cu fruntea sus, independenta si autonoma. Tot de la tine am invatat ca nu sunt extensia sotului meu si ca nu am de ce sa merg in urma lui. In viata vom pasi mana in mana, ca egali iar pentru asta si el te iubeste si iti multumeste.

Draga mama, de la tine am invatat ca lucrurile nu cad din cer si ca trebuie sa muncesc pentru tot ce am. Tot tu m-ai invatat sa fiu puternica, sa stau dreapta mereu pentru ca orice furtuna pana la urma trece. Desigur, furtunile lasa urme ca ranile de razboi insa tot de la tine am invatat ca ele ne intaresc.

Tu m-ai invatat ce inseamna bunatatea. M-ai invatat ce inseamna iertarea si ai cladit in sufletul meu, caramida cu caramida, fundatia unui om care stie sa fie fericit si care isi doreste sa ii faca si pe altii fericiti. Sper ca esti mandra de mine, mama, ca te uiti astazi la mine, la fericirea mea si simti ca esti, macar in parte, responsabila pentru ele. Fara toate lectiile tale nu as fi fost astazi unde sunt, poate nu mi-as fi cunoscut partenerul de viata si cu siguranta nu as fi fost omul care sunt.

Te iubesc si iti  multumesc ca veghezi asupra mea.