Invitatia la nunta este modalitatea oficiala prin care mirele si mireasa anunta toate persoanele dragi din vietile lor ca cei doi isi vor uni destinele. Acest gest simbolic trebuie sa reprezinte nu doar iubirea dintre cei doi, ci si tema nuntii precum si personalitatile mirelui si a miresei.

In functie de tonul ceremoniei si al petrecerii, varietatile si posibilitatile invitatilor de nunta sunt aproape infinite. Sincronismul dintre invitatia la nunta si tema aleasa este extrem de important pentru ca aceasta ofera un prim indiciu oaspetilor, nu doar in ceea ce priveste locul unde va avea loc cununia religioasa si apoi petrecerea, ci si in ceea ce priveste codul vestimentar si alte asemenea amanunte la care trebuie sa fie atenti.

texte-originale-pentru-invitatiile-de-nunta

Cand se trimite invitatia la nunta?

In general, o nunta se anunta in mod neoficial cu 6-4 luni inainte de ceremonie insa acesta nu este momentul in care se trimit invitatiile. Acestea se vor trimite tuturor oamenilor din listele intocmite din timp de mire si mireasa, chiar daca este putin probabil ca acestia sa participe la eveniment.

Eleganta cere ca invitatiile sa fie trimise cu 2, maxim 3 luni inaintea evenimentului astfel incat oaspetii sa fie anuntati din vreme si sa se poata pregati insa nu atat de devreme incat sa existe riscul ca acestia sa uite de eveniment.

 

Ce trebuie sa contina textul pentru invitatia la nunta?

Este foarte important ca invitatiile, indiferent de modelul ales, sa contina trecut foarte clar adresa bisericii in care va avea loc ceremonia, adresa si punctele de reper catre restaurant, precum si orele de la care oaspetii sunt asteptati atat la slujba cat si la petrecere.

In cele din urma, acestea trebuie sa contina foarte clar numerele de telefon si adresele de mail la care pot fi contactati cei doi miri pentru confirmarea prezentei, precum si data pana cand oaspetii pot anunta hotararile finale celor doi tineri.

In general, fiecare invitatie incepe cu o deviza aleasa de miri. Aceasta poate fi un text personalizat, un citat celebru, versuri din melodiile sau din filmele preferate sau un proverb. Imediat dupa acesta, este trecut prenumele complet al mirilor, apoi numele complet al parintilor.

In cele din urma sunt trecuti nasii apoi fragmentul de text in care sunt specificate datele organizatorice.

 

Cum alegeti invitatia la nunta?

In primul rand, asa cum ziceam mai sus, invitatiile de nunta trebuie alese inainte de orice in functie de tema nuntii. Atunci cand le alegeti, nu este suficient sa studiati un catalog cu fotografii. Este foarte important sa cereti mostre cu invitatiile dorite pentru a simti textura hartiei, precum si pentru a vedea de aproape fontul si culorile. Si pentru ca am ajuns la font, acesta trebuie sa pastreze tonalitatea nuntii insa nu poate fi exagerat de inflorit si trebuie sa fie usor de citit. Plicurile de nunta pot pastra aceasta nota si pot fi tiparite direct cu numele persoanelor invitate insa acest lucru nu este obligatoriu si va presupune cu siguranta un cost suplimentar. In general, plicurile albe, obisnuite, sunt cea mai simpla solutie atunci cand se doreste evitarea unei cheltuieli in plus.