Se da urmatorul scenariu: taiere de mot. Matusi, bunici, nasi si pitici. Un bebe cam agitat care nu intelege ce vrea toata lumea de la el. Un fotograf care se strecoara prin multime, incercand sa surprinda fiecare moment important si fiecare zambet pretios si, in acelasi timp, sa nu incomodeze sau sa intervina in cursul natural al petrecerii.

poze-nunta

 

Se apropie punctul culminant, nasa pandeste cu foarfeca motul nazdravan. Si fix in acel moment, in secunda cea mai importanta, in vreme ce fotograful pandeste imaginea zilei cu obiectivul fixat pe suvita buclucasa, matusa de gradul trei sare de nicaieri, fix in fata fotografului, inarmata cu un 3310, pentru a imortaliza momentul. Hasttt! Motul a fost taiat, fotograful verifica imaginea  spunand o rugaciune in gand. Constata ca a imortalizat doar dosul matusii nazdravane si anunta jenat: “trebuie sa mai taiem inca un mot…”.

Scenariul va suna cunoscut? Poate ca s-a desfasurat la nunta, in vreme ce mirele si mireasa isi daruiau primul sarut in calitate de sot si sotie. Poate ca a fost la botezul primului nascut, in vreme ce preotul il scalda in apa sfiintita. Sau cununia civila, atunci cand semnai prima oara cu numele sotului tau. Matusa de gradul trei este intotdeauna acolo sub diverse forme si intruchipari. Iar noi am decis sa luam atitudine! Iata asadar cele 5 reguli pe care fiecare invitat ar trebui sa le respecte la orice nunta, botez, mot sau alt eveniment important la care participa.

 

Citeste continuarea pe blogul echipei Events by Carmen Ionita, agentie organizare evenimente

Foto interior si prima pagina: Shutterstock