In ciuda faptului ca de multe ori sunt lasate la coada listei, florile joaca un rol foarte important in petrecerea de nunta. Ele sunt acele elemente care pot schimba complet tema petrecerii, si pentru ca sunt atat de vizibile, alegerea cu grija a acestora este importanta. Nu trebuie pierdut din vedere faptul ca florile se vor afla in permantenta sub ochii invitatilor si, prin urmare, devin un fel de carte de vizita a celor doi miri. Tocmai de aceea, astazi vom povesti care sunt cele mai comune greseli in alegerea florilor pentru nunta si cum pot fi evitate.

 

Pierdeti din vedere imaginea de anamblu.

Cele mai multe cupluri, atunci cand isi aleg florile, vad doar aranjamentele de pe mesa si buchetel in sine, fara sa ia in calcul intreaga atmosfera a locului in care va avea loc evenimentul, precum si designul salii. De exemplu, oricat de mult v-ar aranjamentele florale inalte, construite pe sfesnice elegante, daca sala are un aer rustic, cu siguranta vor da impreuna un efect inestetic.

buchet-de-mireasa

Nu aveti incredere in designerul floral pe care l-ati ales.

Desigur ca trebuie sa ii transmiteti acestuia dorintele, visele, viziunile voastre, precum si asteptarile pe care le aveti insa la felde bine trewebuie sa dati dovada de putina flexibilitate. Trebuie sa tineti cont de faptul ca designerul vostru floral este acolo ca sa va ajute, nu ca sa va puna bete in roate iar sfaturile pe care vi le da vin pe baza priceperii si a experientei.

 

Lasati florile pe ultima suta de metri.

Cei mai buni dintre designerii florali au nuntile rezervate pe luni de zile inainte. Prin urmare, daca lasati florile in ultima luna sau doua inainte de nunta, este foarte posibil sa nu mai gasiti pe nimeni liber si dispus sa va ajute. In general, in functie de ceea ce va doriti, ideal ar fi sa vorbiti cu un designer floral cu 6 sau 8 luni inainte de nunta, cu atat mai mult daca stiti deja ca este extrem de solicitat si apreciat.

 

Nu ramaneti deschisi la compromisuri.

Pentru o zi atat de importanta ca cea a nuntii, este absolut normal ca mirele si mireasa sa isi doreasca sa iasa totul perfect. Totusi, uneori, tocmai aceasta dorinta ii poate impinge sa se saboteze singuri daca refuza sa fie flexibili. Spre exemplu, unele mirese isi doresc foarte tare o anumita floare intr-o perioada absolut imposibil de procurat. In acest caz, designerul floral va putea oferi un echivalent insa este extrem de important ca cei doi viitori casatoriti sa fier deschisi la sugestii.

 

Nu spuneti ceea ce va doriti.

In loc sa ramaneti concentrati asupra florilor pe care vi le doriti si care pot fi imposibil de obtinut, ar fi mult mai simplu sa specificati designerului  care este tema aleasa, cum va imaginati buchetele si aranjamentele si care sunt florile pe care nu le vreti sub nicio forma si cu niciun chip. In aceasta maniera, designerul va avea libertate de creatie iar voi va veti putea lasa surprinsi de maiestria sa.

 

Va feriti de florile care par mai scumpe.

Este foarte posibil ca designerul vostru sa va surprinda in acest sens. Desi unele dintre flori sunt mai scumpe decat celelalte, acestea pot fi achizitionate in cantitati mai mici si, incorporate in aranjamente, pot schimba complet liniile acestora si fara sa faca gauri dureroase in buget.

 

Va impiedicati de o singura culoare.

Desigur ca exista nevoia de a respecta tema nuntii sau o anumita paleta cromatica insa utilizarea exagerata a unei singure culori va da un aer neplacut de uniformizare si lipsa de personalitate. Spre exemplu, un buchet de nasa lila aproape ca nu se va vedea langa o rochie de aceeasi culoare sau un aranjement central  roz va disparea cu totul in peisaj daca fetele de masa sunt tot acelasi roz. Cea mai buna solutie este jocul cu tonuri si nuante ale aceleiasi culori.

 

Alegeti flori exagerat de parfumate.

Este de dorit ca aranjamentele centrale de pe mesele unei nunti sa aiba un parfum floral discret insa daca acesta este mai mult decat discret, ar putea sa dea batai de cap invitatilor. Prin urmare, evitati alaturarea de crini cu liliac si frezii sau levantica. Impreuna, pot da un aspect vizual placut insa din punct de vedere olfactiv, ar putea fi chinuitor si neplacut pentru oaspeti.

foto interior si prima pagina: Shutterstock.com