O nunta perfecta este intocmai ca reteta celei mai bune prajituri din lume. Putin mai mult dintr-o parte sau alta poate strica echilibrul fragil dat de toate elementele insumate care formeaza aceasta zi perfecta. Atunci cand mai adaugi pe deasupra, stresul si presiunea timpului, vei constata ca, desi atat de frumoasa, organizarea unei nunti nu este o munca usoara. Tocmai de aceea, primul sfat si cel mai practic in ceea ce priveste nunta este angajarea unui event planner dedicat. La prima vedere, poate parea o cheltuiala suplimentara insa adevarul este ca un expert poate reduce extrem de mult din costurile unei nunti. O persoana care lucreaza in spatele cortinei va sti intotdeauna care sunt viciile acestei industrii, care sunt cele mai bune oferte si cum sa tina in echilibru raportul dintre pret si calitate. Daca cand nu este posibila cooperarea cu un organizator de nunti, va oferim astazi un scurt indreptar al celor mai mari greseli pe care mirele si mireasa le fac atunci cand organzeaza evenimentul in care isi vor uni destinele.

greseli-organizare

 

  1. Angajarea unor prieteni

Fiecare dintre cei doi miri poate avea prieteni cu aspiratii si talent de fotografi sau care, in timpul liber, lucreaza ca DJ, o prietena care adora sa se joace cu pensulele si machiajul sau cu texturile florilo. Oricat de multa incredere ar avea cei doi miri in prietenii lor sau de sentimentele care ii leaga, in ziua nuntii, toate persoanele angajate sa presteze servici trebuie sa fie profesioniste. Desi la prima vedere, angajarea unui prieten poate parea o cheltuiala in minus, sau cel putin mai mica, de fapt, mirele si mireasa isi fura singrui ocazia de a pastra cele mai frumoase amintiri sau de a avea cea mai frumoasa atmosfera posibila la nunta.

 

  1. Probarea necugetata a rochiei de mireasa

Cu siguranta multe dintre mirese se lasa purtate de inima atunci cand sunt puse pentru prima data in fata unor tenatii albe de voal, matase si dantela apoi, cand le probeaza le imbraca de-a valama, singurul criteriu fiind croiala de pe manechin a rochiei. In acest caz, desi viitoarea mireasa a incercat rochii peste rochii si inca nu si-a gasit aleasa. De fapt, in general, o mireasa trebuie sa probeze in jur de 10, maxim 12 rochii, pentru ca imaginile lor sa nu se suprapuna una peste cealalta. Apoi trebuie sa isi stabileasca un buget cat se poate de precis si sa nu probeze rochii de mireasa care ii depasesc bugetul. Exista riscul sa se indragosteasca de o rochie care sa coste de doua, trei ori mai mult decat isi permite si astfel, niciuna dintre rochiile care se incadreaza in buhetul sau nu o va mai multumi.

 

  1. Ocolirea targurilor de nunti

Destui dintre viitorii miri simirese prefersa sa stea la distanta atunci cand se organizeaza targuri de nunti din cauza prejudecatilor sau pur si simplu, din cauza unei aparente comoditati. Pot fi tentati sa creada ca expozantii isi vor umfla preturile sau ca reducerile ascund cine stie ce truc in spate. Adevarul este ca in cadrul unor astfel de evenimente, viitorii insuratei au la dispozitie numeroase oferte intr-un singur loc, oferte pe care le pot compara intre ele si pentru care pot negocia.

 

  1. Invitarea obligatiilor

In multe dintre zonele rurale ale tarii, oamenii pastreaza ceea ce se numeste caietul cu datorii. In aest caiet se noteaza toate nuntile, cine la cine s-a dus si mai ales, cat de generos a fost cadoul catre miri. Chiar daca la oras nu se pastreaza neaparat caietul in sine, lista celor invitati la nunta nu contine doar oameni dragi cu adevarat, ci si persoane care trebuie invitate. In general, depinde foarte mult de miri si de tipul de nunta pe care si-o doresc. Daca vor o nunta cu multi invitati, desfasurata intr-o locatie pe masura si care sa se achite singura, atunci cu siguranta o lista de invitati cu multe obligatii este necesara. In schimb, mirii care se simt reprezentati de o petrecere mai restransa si isi doresc un numar mai mic de invitati nu trebuie sa se lase presati de familie si de datoriile pe care le au parintii, unchii, verisorii si toate matusile care vor sa invite la nunta vreo colega pe care nu au mai vazut-o de 20 de ani.

 

Citeste in Revista Nunta.ro

10 idei originale pentru o nunta de vis

Caracteristicile restaurantului de nunta