In mod traditional, atunci cand un cuplu isi uneste destinele in fata legii si in fata lui Dumnezeu, acesta primeste din partea familiei si a prietenilor numeroase cadouri, in cazul cununiei civile, si daruri in bani, in cazul petrecerii de nunta. Daca in cea de-a doua situatie, lucrurile sunt clare, nu la fel se intampla intotdeauna si in cazul cununiei civile, atunci cand multi dintre invitati nu sunt foarte siguri ce cadouri sunt potrivite si mai ales necesare inceperii traiului in doi. Iata care sunt cateva dintre cele mai potrivite, utile si chiar originale cadouri pe care le puteti face unui cuplu proaspat casatorit.

 

Cadouri pentru logodna

Petrecerile de logodna sunt destul de rare insa trendul incepe sa patrunda si la noi in tara. Rolul unui astfel de eveniment este anuntarea prietenilor si a rudelor ceva mai indepartate ca cei doi indragostiti urmeaza sa isi uneasca destinele. In general, petrecerea de logodna se desfasoara cu cel putin 6 luni inainte de nunta dar nu mai devreme de un an inaintea marelui eveniment. Cheltuielile cu aceasta petrecere cade in seama parintilor mirsesei, insa uneori cele doua familii organizraza impreuna un astfel de eveniment.

cadouri-miri-int

Petrecerea de logodna nu are un aer formal si se poate transforma pur si simplu intr-o masa alaturi de prieteni si de familia extinsa. Nu este necesara o petrecere la restaurant decat daca mirii vor sa fie scutiti de organizarea unui astfel de eveniment la ei acasa.

Ce cadouri sunt potrivite pentru petrecerea de logodna?

Pentru ca este un eveniment mai mic, cele mai potrivite sunt cadourile simbolice. Acestea pot varia de la o agenda speciala pentru organizarea nuntii pana la sticle de vin personalizate cu numele mirilor sau produse din recolta anului in care acestia s-au logodit. De asemenea, la fel de potrivite pot fi micile bijuterii, ca de exemplu butonii de camasa sau un lantisor delicat pentru viitoarea mireasa.

 

Cadouri pentru cununia civila

La romani, cununia civila se desfasoara mai des in aceeasi zi cu cea religioasa. Prin urmare, invitatii pot opta fie sa daruiasca un buchet de flori impresionant miresei si la petrecerea de nunta cadoul traditional impus de eticheta nuntilor autohtone, fie sa le daruiasca acestora in prima parte a zilei un cadou care sa le fie intr-adevar de folos. Peste granite, multi dintre miri isi deschid conturi in magazine specializate in cadourile de nunti astfel incat fiecare invitat sa afle intr-o maniera discreta de ce anume au acestia nevoie insa la noi, o astfel de metoda nu este inca bine pusa la punct. Prin urmare, pentru cununia civila, cei mai multi dintre invitati opteaza pentru lenjerii de pat, electrocasnice mici sau seturi de masa. Totusi, pentru a evita incarcarea mirilor cu daruri pe care nule vor folosi niciodata, pentru ca nimeni nu foloseste 10 cafetiere in acelasi timp, cea mai buna metoda de a face un cadou util este sa aflati din timp de la familia apropiata sau, daca relatiile sunt suficient de stranse, chiar de la miri, de ce anume au nevoie.

 

Cadouri pentru nunta

Asa cum spuneam, la nuntile romanesti, cadoul mirilor pentru petrecerea de nunta este foarte bine cunoscut. Desigur, daca cei doi au mentionat tuturor in avans ca nu doresc un cadou in bani, atunci dorinta lor trebuie respectata, in ciuda intentiilor bune ale invitatilor.