Fiecare poveste de dragoste cu final fericit spusa la Hollywood trebuie sa se incheie cu o nunta. Si cum de multe ori, peripetiile prin care trec protagonistii sunt aproape de neimaginat in viata reala, o nunta ca in basme nu e deloc greu de imaginat sau de realizat. Prin urmare, astazi va oferim cateva picaturi de inspiratie pentru o nunta de neuitat, picaturi desprinse din cateva filme care ne-au fermecat sau, cel putin, in care ceremonia de nunta incapsuleaza un strop din magia nuntilor adevarate.

1. 27 de rochii

In 2008, Katherine Heigl a jucat un rol prin care cele mai multe dintre femei au trecut la un moment dat in viata: vesnica domnisoara de onoare. De fapt, Jane, asa cum se numeste personajul, era invitata la atat de multe nunti incat taia orasul in doua de mai multe ori intr-o singura seara, pentru a-si putea face datoria de domnisoara de onoare. In cele din urma, cand dupa multe peripetii, Jane se duce la altar cu barbatul pe care il iubeste, ea va avea cel mai colorat alai de nunta din lume: toate fostele mirese care au avut-o alaturi in ziua nuntii i-au fost domnisoare de onoare, fiecare dintre ele in rochia imbracata de Jane la nunta respectiva.

2. Saga Amurg: Zori de zi I

Toata lumea stie povestea Bellei si a vampirului Edward. Atunci cand ea se muta in orasul Forks in care ploua 90% din timp, lucrurile nu sunt ce par a fi. Treptat, ea se indragosteste de Edward si va descoperi marele secret al lui si al familiei Cullen: toti sunt vampiri, transformati cu sute de ani in urma. Fara sa tina cont de acest lucru, Bella descopera in Edward sufletul ei pereche. Dupa indelungi batalii cu alti vampiri, varcolaci si chiar figurile de autoritate din lumea fiintelor nemuritoare, cei doi indragostiti ajung in fata altarului. Ce-i drept, cartile nu sunt o bijuterie literara si nici filmele nu sunt apogeul artei cinematografice insa scena nuntii din Twilight, inclusiv rochia cu aer victorian, pot fi minunate surse de inspiratie pentru o ceremonie in aer liber.

3. Tatal miresei

Steve Martin si Diane Keaton joaca rolul parintilor in acest film din 1991, remake al peliculei cu acelasi nume din anii 50. Intreaga actiune absolut spumoasa se concentreaza in jurul pregatirilor de nunta, din momentul in care Annie isi aduce logodnicul acasa pana cand, in cele din urma, vor ajunge si la ceremonia mult visata.

Pana acolo, Steve Martin ilustreaza perfect disperarea tatalui care refuza sa isi vada fetita transformata in femeie si deja in pragul maritisului. Pentru el, fiica sa va fi tot timpul fetita care cobora pe balustrada sau care juca baschet cu el. Chiar si asa, George va incerca sa isi accepte viitorul ginere. Adauga in ecuatie si un organizator de nunti excentric si costurile exorbitante pe care le estimeaza acesta si vei obtine unul dintre cele mai amuzante filme despre si cu nunti care a existat vreodata. De altfel, trebuie sa recunoastem ca surprinde foarte bine nu doar legaturile tensionate din familie atunci cand se pune la cale o nunta, ci si toate piedicile si greutatile de care mirii se lovesc in organizarea acestui eveniment. De la lebedele ale caror picioare au inghetat in apa pana la ninsoarea care a distrus lalelele plus cateva legaturi de familie, in organizarea unei nunti (de la Hollywood sau din viata reala), totul este posibil.