Modelul tortului de nunta este una dintre ultimele sarcini de indeplinit de pe lista cu organizarea marelui eveniment. Desigur, primul criteriu dupa care mirii aleg tortul este gustul acestuia, motiv pentru care, inainte de a detalia trendurile estetice ale anului, trebuie sa ne oprim asupra aromelor din desertului de nunta. Singura regula in acest sens este conceputa in asa maniera incat oaspetii sa se poata bucura de aromele savuroase in anotimpul potrivit. In cazul nuntilor de vara, indicat ar fi ca mirii sa se orienteze catre arome proaspete, fructate, chiar exotice. Nuntile de primvara pot fi incheiate cu un desert cu o crema usoara de vanilie in timp ce iarna vor fi savurate cu siguranta torturile cu ciocolata sau crema de unt. In cele din urma, la nuntile de toamna pot fi servite torturi cu spuma usoara de ciocolata si fructe, crema de dovleac, scortisoara si alte condimente.

Din punct de vedere estetic, inclusiv cromatic, trendurile cu privire la torturile de nunta sunt foarte permisive. Cu toate acestea, inca de la inceputul sezonului sunt stabilite cateva puncte de reper in acest sens.

Torturile de nunta metalizate se numara printre preferatele mirilor din acest an, cu atat mai mult cu cat tonurile metalizate pot fi integrate in elementele decorative ale nuntii cat si in tinutele domnisoarelor de onoare.

Pentru nuntile foarte elegante, sunt recomandate torturile dantelate, accesorizate cu frumoase volane de zahar, de crema de unt sau de martipan, insotite de flori proaspete sau de creatii florale foarte elegante din pasta de zahar.

Intocmai ca anul trecut, si in 2016 se vor servi la nunti torturile nefinisate sau naked cakes, minunatele deserturi savuroase cu blatul la vedere, care nu este acoperit nici de crema de unt, nici de frisca sau martipan.

Torturile de nunta cu dantela sunt potrivite pentru nuntile romantice insa cu un usor aer boho chic. Desigur, acestea nu sunt acoperite cu dantela ci sunt impodobite cu modele comestibile din crema sau pasta de zahar care imita florile dantelate.

Torturile impodbite cu elemente naturale raman si in 2016 aparitii delicioase si spectaculoase. Aceste torturi pot fi impodobite cu flori aidoma celor din buchetul miresei sau pot fi plasate in centrul unui colt de natura reprodus prin muschi de copac si accesorii lemnoase.

In cele din urma, din lista torturilor de nunta nu putea lipsi torturile clasice, cu modele de alb pe alb. Acestea pot contine aromele preferate ale mirilor, apoi sunt acoperite cu crema alba. Elementul de eleganta vine din arabescurile albe complicate cu care cofetarii impodobesc torturile de nunta.

tort-de-nunta-11 tort-de-nunta-10 tort-de-nunta-9 tort-de-nunta-8 tort-de-nunta-7 tort-de-nunta-2 tort-de-nunta-3 tort-de-nunta-4 tort-de-nunta-5 tort-de-nunta-6 tort-de-nunta-1

Foto Eric Limon/Shutterstock,  Olesia Bilkei/Shutterstock, Undivided/Shutterstock, Brostock/Shutterstock, CASTALDOstudio.com/Shutterstock, CASTALDOstudio.com/Shutterstock, ommaphat chotirat/Shutterstock, Oleg Baliuk/Shutterstock, 4_mai/Shutterstock, Romanno/Shutterstock, David Tadevosian/Shutterstock