Cu siguranta in top 5 cele mai frumoase zile din viata cuiva intra si ziua primirii inelului de logodna. Traditia este veche si bine inradacinata iar gestul asezarii in genunchi si cererea in casatorie a persoanei iubite pare vechi de cand lumea. Chiar si asa, putini dintre noi s-au gandit vreodata la istoria acestui gest sau la toate lucrurile speciale care fac diferenta dintre orice alt inel si inelul de logodna.

 1. Se crede ca traditia oferirii unui inel de logodna dateaza din 1477, atunci cand Arhiducele Maximilian I ii da Mariei de Burgundia un inel de aur cu diamant, ca simbol al iubirii lor.
 2. Din punct de vedere statistic, cea mai populara luna pentru logodna este decembrie. Cercetatorii pun acest lucru pe seama faptului ca cele mai multe dintre cererile in casatorie au loc in preajma Craciunului.
 3. Inelul de logodna, ca si verigheta, se pune pe inelar pentru ca pe aici se crede ca trece Vena Amoris, vena dragostei, care merge de la acest deget direct pana la inima.
 4. inel-logodna1Aproape 30% dintre viitoarele mirese isi suna cea mai buna prietena imediat dupa ce au acceptat cererea in casatorie.
 5. Cuvantul diamant provine din grecescul adamant care inseamna invincibil sau indestructibil.
 6. 75% dintre viitoarele mirese isi schimba statusul de pe Facebook in scurt timp dupa ce au primit inelul de logodna.
 7. In functie de zona geografica, inelul de logodna se poate purta fie pe mana dreapta, fie pe mana stanga. In Marea Britanie, SUA, Franta, ca si la noi in tara, inelul de logodna se poarta pe mana stanga. In Germania, Rusia sau India se poarta pe mana dreapta.
 8. In jur de 2000 de cupluri se casatoresc anual la Disney World.
 9. De regula, metalul din care se confectioneaza inelele de logodna este aurul, urmat indeaproape de platina. Totusi, pentru ca preturile si pentru unul si pentru celalalt au crescut exponential, paladiumul este o optiune din ce in ce mai populara.
 10. De regula, durata medie a unei logodne este de 15 luni.
 11. Desi diamantele au fost descoperite in jur de 800 I.Hr, ele au fost folosite pentru inelele de logodna sute de ani mai tarziu, in secolul al XVI-lea.
 12. In jur de 100 de cupluri se logodesc anual la Statuia Libertatii din New York.
 13. Diamantul mediu folosit pentru inelele de logodna are in jur de 0.3 carate.
 14. Se crede ca daca expui un diamant veritabil timp de cateva secunde la o lampa cu ultraviolete, acesta va straluci timp de cateva secunde in intuneric si ar fi o metoda foarte buna de a testa veridicitatea unui diamant.
 15. inel-logodna2Cele mai tinere dintre diamantele obtinute in mod natural, respectiv prin extractie miniera, s-au format acum 900 de milioane de ani. Totusi, un diamant sintetic de 2.5 carate poate fi obtinut in laborator in 4 zile.
 16. In jur de 7% dintre logodne au loc la 3 luni dupa prima intalnire a cuplului.
 17. Aproape 50% dintre cuplurile care au profil de Facebook isi vor anunta logodna prin intermediul platformei de socializare.
 18. Iata care sunt preturile pentru inelele de logodna ale vedetelor:
 • Angelina Jolie – 500 000 dolari
 • Catherine Zeta Jones – 1 milion de dolari
 • Inelul lui Katie Holmes de la Tom Cruise este estimat la 1.5 milioane de dolari
 • Inelul de logodna pe care Kim Kardashian l-a primit de la fostul ei sot, Kris Humphries valoreaza 2 milioane de dolari.
 • Inelul de logodna primit de Anna Kurnikova de la Enrique Iglesias este estimat la 2.5 milioane de dolari.
 • Unul dintre cele mai cunoscute cupluri din istorie, Jackie Kennedy si Onassis s-au logodit cu un inel care valoreaza 2.6 milioane de dolari.
 • Vanessa si Kobe Bryany s-au logodit cu un inel despre care se spune ca ar valora 4 milioane de dolari.
 • Printul Rainier III de Monaco i-a oferit lui Grace Kelly un inel in valoare de 4.06 milioane de dolari.

 

 1. 61% dintre barbati isi consulta partenerele in alegerea inelului de logodna.
 2. Cea mai lunga logodna din istorie a durat timp de 67 de ani. La 15 ani, Octavio Guillan si Adriana Martinez s-au logodit in Mexic. Octavio si-a gasit cate o scuza in fiecare an pana la adanci batraneti dar Adriana s-a saturat si pana la urma, a pus piciorul in prag iar cei doi s-au casatorit.