Imediat ce mirele si mireasa au stabilit data nuntii iar familiile au fost anuntate, urmeaza lungul proces de planificare a nuntii perfecte. Fara indrumarea unei persoane cu experienta, multi dintre miri si mirese vor fi tentati sa plateasca sume exorbitante pentru detalii minore. Tocmai de aceea este foarte important, in stabilirea bugetului de nunta, ca cei doi sa aiba o lista cu TOP 3 elemente esentiale ale nuntii. Fiecare dintre noi a participat la cel putin o nunta care a fost ilustrarea perfecta a sintagmei „afara-i vopsit gardul…”. Prin urmare, iata care sunt cele mai importante investitii pe care mirele si mireasa TREBUIE sa le faca pentru cea mai reusita petrecere de nunta.

investitii-nunta

  1. Muzica de nunta

Indiferent ca viitorii casatoriti aleg un DJ sau o formatie live, trebuie sa se asigure ca aleg persoane cu experienta, portofoliu si, evident, daruire. Muzica aleasa cu pricepere poate salva chiar si cea mai neagra situatie, inclusiv daca  se intrerupe lumina. Atunci cand pleaca in cautarea muzicii pentru nunta, nu este cel mai bun moment sa se zgarceasca.

Chiar daca mancarea e rece si in restaurant e frig iar florile sau ofilit, oaspetii nu vor baga toate aceste lucruri de seama daca vor fi imbiati la dans de catre un DJ priceput sau cantareti cu charisma si talent. Ce-i drept, atat formatiile foarte bune cat si un DJ abil presupun ceva costuri insa in ziua nuntii, cei doi casatoriti vor constata ca investitia lor a meritat.

 

  1. Videograful si fotograful de nunta

Dupa ce s-au strans mesele iar hainele celor doi miri s-au intors de la curatatorie, viata isi incepe ritmul normal, iar ziua nuntii va trece ca o rasuflare. Dupa acest moment, importante vor fi amintirile inregistrate intr-o forma sau alta.

Adevarul este ca foarte putine dntre cupluri revad filmarea de la nunta de prea multe ori in viata insa aceste ocazii vor fi cu atat mai speciale. In schimb, in ceea ce priveste fotografiile, acestea vor trece pe sub sute de ochi si vor dainui timp de ani de zile. Tocmai de aceea, este foarte important ca acestea sa fie facute de un profesionist, nu de un prieten pasionat de fotografie.

In plus, chiar daca alegeti un profesionist, primul criteriu de selectie nu trebuie sa fie pretul oferit de acesta, ci portofoliul sau care ii reflecta fidel munca. Mai mult de atat, trebuie sa luati in calcul faptul ca in portofoliu se va regasi o selectie a celor mai bune lucrari ale sale si daca acestea contin efecte ieftine cu inimioare, sclipici si frunze de toamna, cu siguranta sub aceeasi maniera va prelucra inclusiv fotografiile de la nunt voastra.

 

  1. Mancarea la nunta

Atunci cand alegeti un local pentru nunta, mancarea trebuie sa se afle printre criteriile decisive. Desigur, la nunta vor exista multi prieteni care, in cazul unui dezastru culinar pot fi „consolati” cu o formatie sau un DJ atat de buni incat nici nu iti mai vine sa te asezi la masa. Insa mirele si mireasa trebuie sa tina cont si de oaspetii lor mai in varsta, precum si de cei care nu au inclinatia sau posibilitatea sa se ridice la dans.

Pentru toti acestia, mancarea va fi punctul central de atractie in cazul petrecerii de nunta si daca aceasta ii va dezamagi, frustrarea se va vedea pe fetele lor. In general, pentru un meniu de nunta se recomanda o imbinare subtila intre modern si traditional, astfel incat oricare dintre invitati sa recunoasca felul de mancare servit.

foto interior si prima pagina Shutterstock