Invitatiile de nunta sunt unele dintre cele mai importante detalii ale fericitului eveniment din viata ta si daca stai sa te gandesti un pic, pot fi considerate o carte de vizita. Desigur ca ele sunt menite sa ii instiinteze pe cei dragi de locul si ora in care viata ta se va schimba complet insa la nivel simbolic, acestea pot transmite si altfel de informatii, ca de exemplu tonul in care se va desfasura evenimentul. Desigur ca daca iti doresti ceva cu aer princiar, invitatiile tale trebuie sa sublinieze acest lucru insa daca iti place sa mergi pe linii simple si atmosfera lejera, sau si mai bine, daca nunta ta se va desfasura in cadru natural, cu atat mai mult invitatiile handmade se vor potrivi de minune cu tematica nuntii. Prin urmare, iata care sunt sugestiile noastre in ceea ce priveste cele mai frumoase invitatii de nunta facute cu mainile tale.

Invitatie de nunta handmade cu funda

Chiar daca rezultatul final este unul spectaculos, vei fi surprinsa cat de usor poti confectiona acest tip de invitatie. Fiecare in parte iti va lua cateva minute si ai nevoie de cateva materiale pe care le poti procura foarte usor de la orice librarie. Nu iti trebuie prea multa indemanare si, asa cum ziceam, nici nu iti va lua prea mult timp.

invitatie nunta scrisa de mana

invitatie nunta handmade

Materiale necesare:

 • hartie in format A4 in culori complementare sau de contrast
 • pentru plicuri, ar fi bine sa alegi o hartie in aceleasi nuante si, daca preferi hartia texturata, asigura-te ca este identica cu cea a invitatiilor.
 • foarfece cu margini dantelate (desi acestea sunt optionale)
 • cel putin 10 metri de panglica de matase, satin sau dantela, in functie de preferintele tale
 • lipici
 • perforator

 

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

 • iei coala in format A4 si o pozitionezi pe orizontala.
 • iei cele doua capete si le indoi simetric catre mijlocul paginii. Vei obtine astfel efectul unor porti care se deschid si sub ele vei plasa textul propriu-zis. Desigur ca le poti scrie pe fiecare in parte de mana daca ai un scris frumos, elegant si citet insa trebuie sa recunoastem ca ti-ar fi mult mai simplu sa printezi textul invitatiei. Nu uita sa treci data, ora si locul exact. Eventual poti ascunde intr-un buzunaras pe spate si o harta a locatiei de nunta.
 • daca te hotarasti pentru varianta printata, decupezi textul si il lipesti exact pe mijloc. Poti folosi foarfecele de care spuneam mai devreme cu margine dantelata insa nu sunt obligatorii.
 • tot ce iti mai ramane de facut este sa perforezi cate o gaura pe bucatile indoite prin care vei trece panglica.
 • introdu apoi panglica prin fiecare dintre spatiile perforate si strange apoi o funda pentru a inchide invitatia. Ai grija sa nu tragi prea tare de capetele funditei ca sa nu rupi gaurile de tot si sa fii nevoita sa iei totul de la capat.

Invitatie de nunta personalizata

 

Desigur ca fiecare invitatie de nunta este personalizata insa ai putea sa faci un pic mai mult pentru a demonstra fiecarui invitat in parte cat este de important pentru voi si cat de mult va doriti sa il aveti alaturi de voi in cea mai speciala zi a vietii voastre. Prin urmare, plecand de la modelul simplu prezentat mai sus, poti include in textul invitatiei ceva care sa il simbolizeze pe invitat.

Spre exemplu, poti reduce textul invitatiei la jumatate iar in spatiul liber ramas astfel,  poti pune o poza cu voi si cu invitatul sau un citat reprezentativ pentru acesta.

 

Invitatie de nunta cu fotografie

 

Asa cum ziceam mai sus, prin reducerea textului la jumatate, poti obtine un spatiu suficient pentru o fotografie. De cativa ani, e la moda ca viitorii miri sa includa o poza cu ei doi in invitatie si poti face si tu acest lucru cu costuri foarte mici. Important este ca fotografia sa iti placa tie foarte mult, sa fie reprezentativa pentru voi doi si sa aiba o rezolutie buna.