Luna de miere este, in mod traditional, acea perioada imediat dupa nunta in care tinerii casatoriti fug singuri de toata lumea si pleaca in destinatii romantice pentru a se bucura de timpul pe care il pot petrece astfel impreuna. Unii dintre miri amana aceasta activitate, uneori si cu cativa ani, in timp ce altii aleg sa plece alaturi de un alt cuplu apropiat, eventual cu nasii. Oricum ar fi, traditia dicteaza ca destinatia aleasa pentru luna de miere sa aduca un strop in plus de tandrete si romantism in vietile celor doi tineri casatoriti. Prin urmare, iata care sunt cele mai romantice orase din lume pentru petrecerea lunii de miere.

 

Luna de miere in Europa: Paris

 

Evident, ce alt oras din lume putea sa deschida topul, daca nu Orasul Luminilor? O zi petrecuta impreuna pe strazile Parisului, oras cu o arhitectura spectaculoasa, romantica, indulcita de spatiile verzi si de valurile Senei poate fi o experienta de neuitat. Si ce imagine poate fi mai chic pe lume decat cea a unor tineri casatoriti care se sorb din priviri in lumina calda a unui apus, la o masa pe o straduta cocheta din Paris? Mai mult de atat, daca va doriti imagini de ansamblu sau panoramice asupra orasului, tot ce aveti de facut este sa explorati Turnul Eiffel sau biserica Sacre Coer.

De incercat neaparat este o plimbare pe malul Senei si o oprire pe Pont Neuf, cel mai vechi pod din Paris, o oprire la catedrala Notre Dame si o noapte in cautarea clubului perfect de jazz.
luna-de-miere-paris

Luna de miere in Europa:  Venetia

Probabil ca putine imagini din lume evoca mai clar spiritul romantismului decat doi indragostiti intr-o gondola, plimbati de un gondolier vanjos care le canta O sole mio cu patima de tenor irlandez. Topografia unica a orasului, cu stradute inguste in linii sinuoase care se intretaie cu canalele celebre in toata lumea fac din acest oras o bijuterie arhitecturala. Desigur ca nu trebuie sa ratati marile atractii turistice ale Venetiei, ca Piazza San Marco si Ponte dell Academia insa daca veti explora impreuna caile mai putin cunoscute, cu siguranta ca Venetia va va surprinde. In plus, daca veti calatori cu un vaporetto, veti avea ocazia sa vizitati insula Murano, faimoasa pentru priceperea mestesugarilor de sticla. De asemenea, puteti ajunge si pe Burano, mai putin celebra, insa recunoscuta pentru dantela de vis obtinuta pe aceasta insula.

Venetia este un oras care trebuie explorat pe jos pentru ca este imposibil sa va rataciti. Apucati-o pe una dintre stradutele de pe langa San Marco si lasati-va ghidati de simturi!

 

Luna de miere in Europa:  Praga

 

Legendele spun ca orasul Praga a fost intemeiat de catre Libuse, ducesa si profeta cu origini cehe, alaturi de sotul sau, Premysl in secolul al VIII-lea. Se crede ca Libuse s-a urcat pe o stanca mare de pe malul Vlatvei si a profetit intemeierea acestui oras, a carui glorie va ajunge pana la stele. Ea a ordonat construirea unui castel si primele constructii din ceea ce va deveni orasul Praga. Suna ca inceputul unei povesti absolut minunate iar tinerii casatoriti poti face parte din ea. De regula, Praga este un oras prietenos, indiferent de anotimp, insa arhitectura sa superba poate fi admirata in liniste iarna, atunci cand fluxul de turisti scade.

luna-de-miere-praga

Luna de miere in Europa:  Roma si Florenta

 

Intre Roma si Florenta sunt in jur de 300 de kilometri insa in topul preferintelor destinatiilor romantice pentru luna de miere, cele doua orase obtin scoruri extrem de apropiate. Pentru iubitorii de istorie si cei care vor sa mearga pe urmele marilor imparati romani sau sa admire vestigiile puterii acestora, Roma este orasul perfect. Mai mult de atat, intregul oras vibreaza de energie si de un strop de misticism ascuns printre strazile incarcate de mii de ani de istorie.

Florenta, pe de cealalta parte, este un oras mai molcom, asa cum te astepti sa fie orice templu inchinat artei renascentiste. Aici veti avea ocazia sa admirati opere de arta semnate de Michelangelo si Botticelli.