Acum 15-20 de ani, nu tocmai in vremuri demult apuse, miresele dadeau fuga la coafor de unde ieseau cu o coafura voluminoasa si pompoasa, invartita si rasucita de te miri cum mai statea parul in radacina. Asa era moda si noblesse oblige! Din fericire, vremurile s-au schimbat mult si cocurile care pareau construite din sarmalute si vesnicul ruj rosu, mostenire din generatie in generatie, au disparut. Acum, miresele se lasa pe mainile abile ale stilistilor si make-up artistilor moderni, adevarati magicieni ai frumusetii.

E lung drumul pana la descoperirea artistului potrivit pentru fiecare mireasa deoarece, ca in toate relatiile de succes, trebuie sa existe o scanteie, o chimie si-un acord. Prin urmare, acestea sunt criteriile de care orice viitoare mireasa trebuie sa tina cont.

 

Fa-ti o lista preliminara cu make-up artisti cu care crezi ca ti-ar placea sa colaborezi

Studiaza tehnicile acestora si consulta-te cu mirese care au beneficiat deja de serviciile lor. Fa un pic de munca de documentare, chiar si pe Facebook, si studiaza-le fotografiile postate. Cel mai sigur ar fi sa te feresti de cei care si-au editat prea mult fotografiile cu munca lor. Este posibil sa incerce sa ascunda mici imperfectiuni ale manoperei si nicio mireasa nu isi permite un machiaj imperfect in ziua nuntii.

 

Alege de pe lista doar acei make up artisti cu studii de specialitate

Cele mai multe dintre doamne stiu cum sa aplice un fond de ten si care sunt pasii pentru un machiaj decent atunci cand incep o noua zi de munca. Totusi, de la acest lucru pana la a te intitula make-up artist e cale lunga. Sunt numeroase cursuri intensive de o zi sau doua sau trei care pretind ca, la sfarsit, elevii lor ies cu maini de pictori. Un make-up artist bun este, intr-adevar, un pictor iar fata clientei sale este o panza pretioasa pe care trebuie sa o impodobeasca asa cum se cuvine.

Un make-up artist cu adevarat priceput are studii solide in domeniu, participa in permanenta la cursuri pentru a ramane in pas cu tendintele si are multa experienta in spate. Acesta are o mana sigura si stapaneste o serie intreaga de tehnici speciale de aplicare a machiajului.

make-up-artist-nunta

Taie de pe lista make-up artistii care au modele repetitive

Sunt destui make-up artisti care, desi lucreaza corect din punct de vedere tehnic, aplica nuantele in functie de un anumit sablon cu care si-au obisnuit mana si nu ies din zona lor de confort. Acestia nu tin cont de caracteristicile pielii fiecarei mirese in parte, de forma fetei, culoarea ochilor sau croiala rochiei. Astfel de make-up artisti sunt usor de reperat pentru ca munca lor este repetitiva si toate doamnele machiate de acestia arata la fel, eventual vesnicul smokey eyes in nuante de gri si negru si vesnicul ruj rosu.

 

Nu sari peste proba, sub nicio forma

Este momentul ideal pentru a testa unul sau doi make-up artisti care ti-au atras atentia in mod special si pentru a vedea ce tip de machiaj ti se potriveste cel mai bine. Chiar daca ai fotografii deja si stii ce iti doresti, exista posibilitatea ca modelele alese sa nu ti se potriveasca. Proba de machiaj te va ajuta nu doar sa iei decizia finala in ceea ce priveste make-up artistul ci sa descoperi cu adevarat ce tip de machiaj te va pune in valoare in aceasta zi speciala.

 

Nu pierde timpul daca te-ai hotarat cu ce make-up artist vrei sa colaborezi

Bate palma si semneaza contractul din timp cu persoana pe mana careia te vei lasa in ziua nuntii. Multi dintre make-up artisti sunt cautati cu cateva luni inainte de nunta si ar fi bine sa iti rezervi din timp programarea daca vrei sa fii sigura ca magicianul pensulelor ales de tine va fi disponibil atunci cand iti doresti.