Inca din cele mai vechi timpuri, culoarea rosie a fost asociata cu dragostea si cu pasiunea. In vremurile noastre, acest aspect se reflecta, constient sau nu, in perceptia oamenilor asupra persoanelor roscate. Cu precadere, doamnele care au aceasta nunata a parului, naturala sau obtinuta la coafor, sunt considerate firi pasionale, aprinse, carora nu le este teama sa spuna lucrurilor pe nume. Culoarea rosie a parului iese in evidenta intr-un mod placut, nu doar datorita impactului vizual, ci si datorita felului special in care firele de par capteaza lumina sau incadreaza chipul.

machiaj-mireasa

Printre celebritatile lumii care sunt sau care au fost roscate se numara Lucille Ball, Geri Halliwell (fosta Ginger Spice), Napoleon Bonaparte, dupa anumite surse chiar si Cleopatra. Vivaldi, van Gogh sau James Joyce sunt doar cativa din marii artisti ai lumii care au avut aceasta culoare naturala la par, precum si Elisabeta I. Se spune ca si Iuda Iscarioteanul avea parul roscat.

Uneori, un astfel de colorit, poate pune in dilema atunci cand vine vorba de trucuri de make up, cu atat mai mult intr-o zi atat de speciala ca cea a nuntii. Tocmai de aceea, deschidem astazi seria de sfaturi dedicate exclusiv machiajului de mireasa in functie de culoarea parului.

 

Sfaturi pentru mireasa roscata

Daca parul tau are in mod natural culoarea roscata, atunci in cele mai multe dintre cazuri, pielea este foarte deschisa la culoare. In mod normal, cearcanele sunt foarte vizibile pe epiderma foarte alba insa in ziua nuntii, un corector aplicat sub ochi nu doar ca va ascunde cearcanele si petele, ci va scoate si ochii miresei in evidenta, va lasa impresia ca sunt mai mari si va lumina fata.

Evitati cu orice pret straturile foarte groase de fond de ten. Desigur ca in ziua nuntii, si indiferent de nuanta pielii, fata va fi mai incarcata cu produse de machiaj decat in mod obisnuit. Acest lucru se intampla pentru ca pielea trebuie sa para mata si fara imperfectiuni in poze insa e drept ca exista si make up artisti care exagereaza cu catitatea de pudra si fond de ten aplicate iar in cazul roscatelor, acest lucru va fi mult mai evident din cauza pielii foarte albe.

Culorile alese pentru machiaj trebuie sa fie in tonuri cat mai stinse. Spre exemplu, daca doresti fard de pleoape roz in ziua nuntii, alege o nuanta delicata si pastelata. Verdele este o alta culoare care le pune in evidenta pe roscate insa pentru ziua nuntii trebuie ales un ton delicat si mat. Cu siguranta cele mai potrivite culori pentru machiajul mireselor roscate sunt cele neutre, ca auriu, ivoriu, marourile deschise, nude, griul deschis si chiar verde, combinate in clasicul stil smokey.

Creionul pentru ochi este un alt aliat de nadejde al mireselor roscate. Desi cei mai multi dintre make up artisti vor alege creioane in nuante de maro, contrastul atat de necesar pentru fotografii reusite nu va fi obtinut. De aceea, este importanta utilizarea unui creion negru. Acesta se va aplica foarte fin pe pleoapa de sus si ceva mai generos pentru pleoapa de jos, si in acelasi timp, efectul obtinut va fi subtil si elegant. Eventual, cu tusul, si doar daca se potriveste intregii imagine a miresei, se pot desena codite prelungi ale ochilor, tinand cont de proportiile fetei.

In ceea ce priveste blushul, acesta este necesar pentru roscate, in mod special pentru a contura chipul. In general, li se potrivesc nuantele de roz sau corai, calde insa fara sa fie aprinse.

In cele din urma, rujul este ultima atingere de pensula. Si nicio alta culoare nu va complimenta chipul unei mirese roscate asa cum o va face un ruj de un rosu clasic, rezistent la transfer. In cazul in care ”clasic” este ultimul cuvant pe care si-l doreste o roscata, atunci cu siguranta rujul rosu poate fi inlocuit cu succes cu un ruj roz, de data aceasta in tonuri puternice, aproape electrice.