Parul saten este una dintre cele mai populare optiuni atunci cand vine vorba de vopsirea podoabei capilare. In acelasi timp, foarte multe doamne sunt daruite de la natura cu aceasta culoare de par. Frumusetea satenului este una calda, potrivita pentru orice nuanta a pielii si care indulceste trasaturile fetei. Mai mult de atat, satenul are o varietate larga de nuante si poate fi combinat cu alte culori. Anumite persoane care au aceasta culoare a parului se bucura de reflexii aurii, aproape blonde, in timp ce altele se apropie foarte mult de roscatul pasional. In functie de cum capteaza lumina, satenul parului este o culoare cumva cameleonica. Tocmai de aceea, atunci cand vine vorba de machiajul pentru o mireasa satena, optiunile sunt absolut nelimitate.

machiaj-mireasa-satena

  1. Fondul de ten pentru mireasa satena

In general, aceasta culoare de par lumineaza chipul si indulceste trasaturile, tocma datorita tonurilor clde ascunse printre suvite. In general, fondul de ten pentru miresele satene trebuie sa fie din paleta bejului, in functie de culoarea pielii. Cele care contin prea mult roz sau bat de-a dreptul spre roscat pot lasa impresia unui chip iritat sau chiar cenusiu, alaturat culorii parului. La fel de eficiente sunt si fondurile de ten cu un foarte usor aspect galbui, pentru a estompa zonele inrosite ale fetei. Mare atentie la alegerea fondului de ten pentru satenul foarte inchis. Acesta contrasteaza foarte mult cu pielea iar un astfel de produs de machiaj prea deschis poate da o paloare neplacuta.

 

  1. Culoarea fardului pentru mireasa satena

In acest caz, exista doi mai vectori de care orice mireasa trebuie sa tina cont. In primul rand, ca in toate celelalte cazuri, importanta este culoarea ochilor. In al doilea rand, trebuie sa tinem cont de diferenta dintre machiajul de zi, pentru cununia civila, si machiajul de seara pentru cea religioasa sau petrecerea de nunta. In ceea ce priveste machiajul de zi pentru mireasa satena, orice culoare a ochilor va fi avantajata si evidentiata delicat de tonuri calde ca bej, maro sau un auriu foarte, foarte subtil. Pentru contrast, acestea pot fi completate de o usoara linie de tus pe pleoapa superioara si mascara de culoare neagra.

Miresele satene cu ochi caprui pot opta pentru negru, bleumarin, albastru pal sau electric, verde si tonuri de mov si roz pentru machiajul de seara. Pentru cele care au ochi verzi, cele mai potrivite nuante sunt cele calde, evidentiate de o umbra inchisa si de tus. In ceea ce priveste miresele satene cu ochi albastri, acestea vor fi avantajate de tonuri de pamant inchise, ca maro ciocolatiu sau chiar tonuri solare de auriu.

 

  1. Culoarea fardului de obraz pentru mireasa satena

Pentru blush, cele mai bune recomandari in cazul mireselor satene sunt rozul dulce in diferite tonuri pentru machiajul de cununie civila. Pentru machiajul de seara, acestea pot experimenta, in mod surpinzator, aceleasi tonuri solare de care vorbeam mai sus si chiar culori care duc cu gandul la bronzul sanatos al verii. Singura regula de care trebuie sa tinem cont si intr-un caz, si in celalalt, este moderatia fardului de obraz. Uneori, mai putin inseamna mai mult.

 

  1. Culoarea rujului pentru miresele satene

In ceea ce priveste rujul, satenele se pot juca in voie cu orice nuanta. Ele sunt daruite cu posibilitatea de a alege de la movul inchis, indraznet pana la roz aprins si rosu pasional. Singurul amendament este faptul ca machiajul trebuie sa fie echilibrat. Atunci cand aleg nuante puternice pentru buze, miresele brunete trebuie sa aleaga tonuri neutre pentru ochi iar cand aleg sa isi evidentieze ochii, trebuie sa aleaga tonuri naturale pentru buze.