Planificarea celui mai frumos eveniment din viata unui cuplu necesita destul de mult efort, chiar si cu ajutorul unui event planner. Tocmai de aceea, momentele pretioase in care cei doi se pot relaxa sunt foarte importante, nu doar pentru buna desfasurare a organizarii, ci si pentru armonie in viata de cuplu. Toate micile detalii care necesita deosebit de multa atentie si pregatire isi pot lasa amprenta asupra starii emotionale iar oboseala isi va spune cuvantul. Prin urmare, este extrem de important ca viitoarea mireasa, precum si viitorul mire trebuie sa gaseasca, macar o data pe saptamana, cateva momente in care sa se poate relaxa si deconecta de la haosul cotidian.

 

  1. Programare la masaj

Probabil ca cea mai rapida si cea mai la indemana metoda de relaxare este o ora la cel mai apropiat salon de masaj. Unul dintre cele mai in voga masaje este cei thailandez. In general, acest ritual de relaxare presupune prosoape calde precum si masarea pielii cu bunatati pline de antioxidanti, cum ar fi extractul de orez si ceai verde. Dincolo de relaxarea musculara, acest tip de masaj are proprietatea de a scoate toxinele din piele iar aceasta va straluci de sanatate.

relaxare-nunta

 

  1. Cursuri de yoga

Astfel de activitate fizica este foarte benefica intr-o perioada atat de aglomerata precum este cea a organizarii nuntii. Yoga nu este doar un sport pentru corp, ci si un exercitiu pentru spirit. Respiratia adanca, pozitiile, precum si felul in care iti redescoperi muschii la orele de yoga fac aceasta experienta absolut necesara inaintea nuntii, atat pentru cuplurile care isi doresc pur si simplu sa se relaxeze cat si pentru cei care vor sa piarda in greutate.

 

  1. Fa o baie lunga si fierbinte

Probabil ca este unul dintre cele mai intalnite clisee in materie de relaxare, insa o baie fierbinte cu spuma functioneaza intotdeauna si este la indemana tuturor. Desi de cele mai multe ori, alaturi de baia cu spuma sunt asociate si lumanarile pafumate, noi nu le recomandam neaparat pentru ca mirosul acestora, alaturi de cel al produselor de baie poate deveni neplacut in mediul umed si inchis. Un astfel de „tratament” in intimitatea casei ofera o stare deplina de relaxare, curata pielea in profunzime, deschide porii si presupune costuri foarte mici.

 

  1. O plimbare in parc insotita de o sticla cu apa

De fapt, nu este nicio problema daca nu e niciun parc in apropiere. Studiile arata ca oamenii care fac cel putin 30 de minute de miscare in fiecare zi, iar aici intra si mersul rapid, au un nivel de stres mai scazut decat ceilalti. In plus, acest obicei poate fi primul pas pentru o viata activa si echilibrata daca este practicat cu regularitate iar nivelul de efort depus va creste. In acelasi timp, aportul de apa din organism este foarte important in combaterea stresului si, ca atare, acesta este un motiv in plus pentru consumarea a doi litri de apa in fiecare zi.

 

  1. Vorbeste mai des cu oamenii dragi

Oamenii de stiinta au demonstrat ca una dintre cele mai bune modalitati de a scapa de stres este o conversatie placuta cu o persoana draga. De aceea, ai acum un motiv in plus pentru a pune mana pe telefon ca sa suni oamenii apropiati din familie sau prietenii pe care i-ai neglijat si pentru care nu ai mai avut foarte mult timp in ultima perioada. Nimic nu va aduce buna dispozitie asa cum o poate face o discutie vesela cu o persoana draga, cu atat mai mult daca nu ati mai avut timp de povesti de ceva vreme.

 

Citeste in Revista Nunta.ro

Ultimele 24 de ore: 5 metode de relaxare in doi inaintea nuntii