Basmele de alta data s-au transformat astazi in filme cu printese curajoase si sigure pe ele, cu printi ferchezuiti si cu coloane sonore pe masura. Prin urmare, cu siguranta o melodie dintr-un film poate fi cantecul ideal pe care mirele si mireasa vor dansa impreuna pentru prima data ca sot si sotie. De-a lungul timpului, Academia Americana de film a premiat numeroase cantece originale care au aparut in filme si care au ramas pentru multa vreme pe buzele cinefililor. Tocmai de accea, astazi va oferim o selectie a pieselor care au aparut in filme si care au ramas cu siguranta in inimile noastre drept sursa de inspiratie pentru dansul mirilor.

Cantece pentru dansul mirilor

 

Ghost, Unchained Melody  – The Righteous Brothers

In 1990, Demi Moore si Patrick Swayze au facut sa curga rauri de lacrimi in toata lumea. Filmul Ghost in care jucau cei doi atunci alaturi de Whoopi Goldberg a ramas pana astazi una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste din toate timpurile, o dragoste atat de puternica incat se poate razvrati inclusiv impotriva mortii. Unul dintre elementele care  contribuit din plin la conturarea acestei povesti de dragoste este cantecul Unchained Melody care apare pe coloana sonora a filmului in interpretarea celor doi Righteous Brothers
 

 

Anastasia, Once Upon a December – Liz Calaway, Angela Lansbury

Anastasia este unul dintre cele mai indragite filme de animatie din toate timpurile. Aceasta este legenda Anastasiei Nikolaevna, Mare Ducesa a Rusiei si fiica cea mai mica a tarului Nicolae al II-lea si a Alexandrei Feodorovna. Numele Anastasiei a capatat un aer de legenda atunci cand au inceput sa circule povesti despre presupusa ei evadare si a capatat proportii atunci cand din ce in ce mai multe femei au inceput sa pretinda numele si titlul Anastasiei. Povestea produsa pentru cinematograf de Fox Animated Studios are un final mult mai fericit decat cel din viata reala si o coloana sonora superba.
 

 

Breakfast at Tiffany, Moon River – Audrey Hepburn

Moon River este o balada sensibila cu muzica scisa de Henry Mancini si cu versurile semnate de Johnny Mercer. Cantecul a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna melodie originala dintr-un film, in interpretarea indragitei artiste Audrey Hepburn. De altfel, atunci cand a fost compus Moon River, Mercer si Mancini l-au conceput special pentru aptitudinile vocale ale actritei. Una dintre povestile din jurul acestei piese spun ca Audrey a fost atat de fermecata de balada celor doi incat atunci cand un director executiv de la Paramount Pictures a sugerat ca piesa sa fie exclusa din film, actrita a amenintat cu demisia si boicotarea studiourilor.
 

 

The Lion King, Can you feel the love tonight – Elton John

Cu siguranta Lion King este una dintre cele mai indragite si mai de succes productii Disney. Denumita de multe ori Hamlet in lumea animalelor, The Lion King a castigat doua premii Oscar, ambele pentru muzica din film. Unul dintre ele, cel pentru coloana sonora, i-a revenit lui Hans Zimmer iar cel de-al doilea, respectiv cel mai bun cantec original pentru film i-a revenit lui Elton John pentru Can you feel the love tonight.
 

 

 

Foto prima pagina Shutterstock