Dansul mirilor este una dintre cele mai mari preocupari ale cuplurilor care au ales sa isi uneasca destinele. Alegerea melodiei potrivite poate fi un proces placut iar daca cei doi doresc sa ia lectii de dans pentru acest moment, cu siguranta vor descoperi o noua activitate care le va aduce zambetul pe buze si care ii va apropia si mai mult. Cu toate acestea, dupa dansul mirilor urmeaza, evident, petrecerea de nunta. Daca cei doi au ales o formatie, jumatate din sarcina este indeplinita pentru ca cele mai multe dintre trupele care canta la nunta au un repertoriu bine pus la punct, atat de muzica populara cat si in ceea ce priveste alte genuri, astfel incat acesta devine primul criteriu in alegerea formatiei. De cele mai multe ori, este necesar si un DJ pentru a acoperi momentele de pauza ale cantaretilor. Tocmai de aceea, astazi va prezentam cateva sfaturi esentiale pentru intocmirea playlistului de nunta. Cu siguranata DJ-ul care va intretine atmosfera are deja cateva sugestii insa mirii sunt cei care au cuvantul final pentru ca ei stiu cel mai bine ce gusturi au si ce ton trebuie sa aiba petrecerea.

formatie-nunta

In alegerea melodiilor de la nunta, mirii trebuie sa tina cont ca este imposibil sa faca pe plac fiecarui invitat in parte insa pot gasi cu siguranta o cale de mijloc. Primul pas pentru intocmirea playlistului poate fi rugamintea adresata unor prieteni apropiati, chiar cavalerilor si domnisoarelor de onoare sa faca fiecare o lista cu preferintele lor insa cu mentiunea clara in cazul in care mirii doresc din tot sufletul sa evite anumite genuri muzicale. O alta sugestie ar fi ca in momentul confirmarilor, fiecare invitat sa precizeze o anumita melodie pe care isi doreste sa danseze la nunta. Desigur, poate fi o sarcina in plus si aproape imposibil de tinut cont de gusturile tuturor insa cu siguranta se vor simti flatati de un astfel de gest.

Daca in lista invitatilor se afla cupluri indragostite de aceasta activitate, atunci anumite momente din petrecerea de nunta pot fi dedicate genului muzical preferat de acestia. De altfel, cursurile de dans sportive sunt din ce in ce mai populare si cu siguranta cei care iau parte la astfel de clase vor fi bucurosi sa exerseze pasii de salsa, de exemplu. In cel mai rau caz, toata lumea va iesi la dans pe ritmuri latino.

De asemenea, din playlistul pentru nunta nu trebuie sa lipseasca nici acele melodii care le aduc aminte mirilor de anumite clipe din relatia lor, cum ar fi primul sarut sau prima intalnire. In acest caz, depinde doar de ei sa iasa impreuna pe ringul de dans, sa anime atmosfera si sa ii invite pe cei prezenti sa li se alature pe acordurile melodiilor preferate.

In cele din urma, formula cu care niciun cuplu nu poate gresi la nunta este evergreens + hituri = distractie pentru toata lumea. Piesele clasice de dans incepand din anii ’60, poate chiar si mai devreme, pana la melodiile difuzate astazi pe toate posturile de radio vor intretine cu siguranta atmosfera de petrecere si ii vor tine pe invitati pe ringul de dans pana dimineata.

 

Foto Siberia – Video and Photo/Shutterstock, frantic00/ Shutterstock