Cu siguranta in jurul rochiei de mireasa s-au croit de-a lungul timpului numeroase povesti si superstitii. In ciuda lor, miresele moderne de astazi cauta cele mai potrivite solutii pentru a-si vedea visul cu ochii, la un pret civilizat.
Astfel s-a nascut prospera piata a rochiilor de mireasa de inchiriat. Prejudecatile impotriva acestora sunt numeroase. De la faptul ca n-ar fi bine sa porti rochia unei alte mirese pana la povesti, nemeritate de cele mai multe ori, despre rochii de mireasa inchiriate in stare proasta, in jurul magazinelor care ofera astfel de servicii s-au tesut destule povesti. Dincolo de romantismul care inconjoara o nunta in general si rochia de mireasa in mod particular, trebuie sa recunoastem ca serviciile de inchirat rochii de mireasa au numeroase avantaje.
1.    Unele dintre acestea au colectii intregi de rochii ajustabile rapid pentru situatia in care mireasa a slabit brusc, a pus cateva kilograme sau chiar asteapta un bebe cu scurta vreme inainte de marele eveniment. In cazul unei rochii deja cumparate, este foarte posibil ca unele modificari de ultim moment sa fie imposibil de facut sau sa fie pur si simplu extrem de costisitoare in timp ce la magazinele care inchiriaza rochii, exista sectiuni intregi dedicate acestor situatii.

rochii-mireasa
2.    Magazinele de inchiriat rochii de mireasa pun la dispozitia clientelor adevarate creatii de designer care, la prima mana, ar costa fiecare dintre ele o mica avere. E drept ca unele dintre ele pot fi din colectii ale anilor trecuti insa acest lucru nu le stirbeste cu nimic farmecul. Chiar si asa, o astfel de rochie achizionata de noua va presupune costuri semnificative.
3.    Rochiile de mireasa inchiriate te scapa de grija depozitarii. Oricat de fluide si vaporoase ar fi, rochiile de mireasa ocupa mult spatiu in sifonier, spatiu care ar putea fi folosit pentru cu totul altceva. Dupa ce nunta s-a terminat, rochia mult visata se va transforma intr-o bucata mare de material, mutata de colo pana colo, fara a mai fi purtata vreodata, mancata de molii si ingalbenita cu timpul. O rochie de mireasa inchiriata nu va oferi niciodata un astfel de spectacol trist.
4.    Nu trebuie sa iti bati capul cu spalarea rochiei. Curatarea rochiei de mireasa inchiriata nu intra in obligatiile celei care a purtat-o la nunta. Daca ar fi sa mentionam un dezavantaj, atunci acesta ar fi faptul ca rochia de mireasa trebuie returnata la cateva zile dupa nunta iar acest lucru va presupune un drum in plus.
5.    Uneori, in functie de pretul rochiei inchiriate, accesoriile sunt oferite gratuit. Manusile, voalul, posetuta de mireasa si umbreluta de dantela, precum si alte astfel de accesorii care insotesc rochia de mireasa inchiriata sunt oferite purtatoarei gratuit sau la un pret modic.
6.    Si pentru ca am mentionat mai devreme pretul, acesta trebuie recunoscut ca unul dintre cele mai mari avantaje ale inchirierii rochiei de mireasa. Creatii superbe de designer, rochii cu croiala unica si brodate cu maiestrie sau pur si simplu nascute din cele mai pretioase materiale pot face fericite multe mirese in ziua nuntii, la un pret de multe ori mai mic decat cel din magazinele in care sunt vandute.
7.    In masura in care sunt posibile si nu afecteaza definitiv croiala originala a rochiei, multe dintre rochiile de mireasa de inchiriat pot fi personalizate dupa dorinta purtatoarei. Acestora li se pot adauga accesorii, cordoane, insertii si pietre sau, din contra, se pot scoate daca astfel isi doreste viitoarea mireasa insa e important de retinut ca astfel de modificari nu sunt posibile pentru toate modelele de rochii de mireasa de inchiriat si, ca atare, inainte de a hotari modificarile aduse unei astfel de tinute, trebuie cerute informatii in acest sens de la personalul specializat.

Citeste in Revista Nunta.ro

Rochia de mireasa in functie de silueta

Tendinte pentru costumul de mire in 2015