Cu siguranta atat invitati, cat si si miri au fost invitati la zeci de petreceri de nunta. Cele in care mirii, eventual alaturi de event planner, s-au dedicat trup si suflet organizarii sunt oglinzi ale personalitatilor celor doi care isi sarbatoresc iubirea. Cu toate acestea, uneori pot aparea momente in care nimeni nu se mai ridica de la masa si parca toata lumea asteapta pur si simplu sa treaca timpul pentru a se bucura de urmatorul moment. Prin urmare, iata cateva sugestii si sfaturi utile pentru a umple momentele in care invitatii nu se mai ridica sa danseze si in care, in general, ritmul petrecerii a incetinit.

petrecere-nunta

  1. Invitati cat mai multe persoane la activitati inaintea petrecerii de nunta, cum ar fi la un gratar sau la o iesire in iarba verde. In acelasi timp, ati putea profita de tehnologia si sa concepeti grupuri pe Facebook special pentru invitatii vostri. In aceasta maniera, acestia vor avea ocazia sa se cunoasca mai bine si sa lege prietenii inainte de petrecere iar astfel, atmosfera va fi mai relaxata.
  1. Nu va lasati oaspetii sa astepte prea mult timp dupa mancare. Desi meniul traditional romanesc de nunta este destul de incarcat, o astfel de zi este lunga si obositoare. Tocmai de aceea, cu atat mai mult daca stiti ca aperitivul intra mai tarziu, ar fi un gest apreciat atat de adulti cat si de copii daca ar exista un bufet suedez. Aceasta idee, mai putin, obisnuita, se practica in mod special in tarile vestice insa poate fi implementata cu succes si la nuntile
  1. Asigurati oaspetilor vostri o modalitate de transport pana la hotel sau pana acasa. Multi dintre invitati prefera sa plece de la nunti mai devreme ca sa mai poata folosi transportul in comun sau se abtin de la bautura pentru a putea conduce catre casa in timp ce unii nu sunt adeptii transportului cu taxiul. Desigur ca inchirierea unei autocar va presupune o cheltuiala suplimentara insa acest lucru va fi compensat prin buna dispozitie prelungita a invitatilor.
  1. Aveti grija cum va asezati invitatii la masa. Nimic nu poate fi mai neplacut pentru oaspetii vostri decat sa fie asezati la masa cu persoane pe care nu le cunosc in timp ce prietenii lor se distreaza la doua mese distanta. Desigur ca pot fi prezenti si invitati care nu cunosc pe nimeni altcineva iar acestia trebuie asezati la masa pe care o considerati cea mai joviala si sociabila. Dar altfel, acolo unde oamenii se cunosc si se simt bine impreuna, trebuie asezati la aceeasi masa sau, in cel mai si cel mai rau caz, la mese alaturate.
  1. Daca domnisoara si cavalerul de onoare tin discursuri, discutati cu acestia ca durata fiecarui discurs sa nu fie mai lunga de cateva minute. Desigur ca tuturor ne place sa auzim lucruri frumoase despre noi insa nu toata lumea are darul de a vorbi in public si ceea ce ar trebui sa fie un moment simpatic poate ajunge sa se prelungeasca la nesfarsit si sa plictiseasca.
  1. Cereti un candybar. De regula, un astfel de serviciu sa va taxa suplimentar insa pretul platit nu este foarte mare si le va atrage atentia nu doar adultilor, dar mai ales copiilor care vor uita de oboseala si nu isi vor ruga parintii sa ii ia la culcare prea devreme.
  1. Organizati un colt de fotografii amuzante. Desigur ca ar fi ideal sa organizati colturi foto tematice insa acest lucru nu este posibil mereu din punct de vedere financiar sau logistic. Totusi, un colt cu masti, mustati, ochelari supradimensionati sau animalute gonflabile si baloane in care invitatii sa faca fotografii amuzante este o idee care ii va distra pe acestia si care nici nu presupune costuri suplimentare.