Una dintre cele mai des intalnite probleme cu care se confrunta mirii si miresele in organizarea nuntii este gasirea textului perfect pentru invitatiile de nunta. Multe dintre ofertele de pe piata sunt standard si nu reflecta prea multe din personalitatea  celor doi miri. Invitatia de nunta este mai mult decat cartonul informativ care le comunica oaspetilor data, locul si ora. Este primul accesoriu al nuntii cu care cei pe care ii doriti aproape vor intra in contact si, prin urmare, este ceea ce va da tonul petrecerii si va oferi celor care vor fi prezenti la nunta un indiciu despre tema petrecerii.

Incorporeaza in invitatii culorile, motivele si texturile in jurul carora ti-ai imaginat ceremonia de nunta si asoreteaza-le cu toate celelalte elemente de papetarie, cum ar fi place cardurile sau meniurile. Pentru nuntile formale, de regula sunt folosite cremul, albul, culoarea fildesului iar fonturile sunt negre sau uneori, in nuante metalice. Totusi, atunci cand vine vorba de alegerea combinatiei de culori, trebuie luat in calcul ca invitatiile trebuie sa fie perfect lizibile.

Pentru un strop de originalitate, te poti juca cu forma si dimensiunile invitatiilor. De regula, acestea sunt dreptunghiulare cu margini dantelate. Insa pentru a reflecta gusturile si personalitatea ginerelui si a miresei, invitatiile pot avea forme variate, de la patrate la linii florale sau chiar triunghiulare. In acelasi timp, acestea pot veni sub forma unei fotografii pe care ginerele si mireasa au trecut toate datele in care va avea loc nunta, a unui ravas sau ascunse intr-o cutie de bijuterii.

Asa cum spuneam mai sus, unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont este lizibilitatea. Pana la urma, rolul principal al invitatei este sa transmita informatii despre data, loc si ora. De regula, nu este indicat sa folosesti cerneala deschisa la culoare pe fundal deschis sau cerneala inchisa pe un fond inchis la culoare. Pastelurile sunt culori dificil de citit si, prin urmare, daca aceasta este teama ta, trebuie reflectata in nuantele hartiei pe care este tiparita invitatia, si nu in cerneala. In plus, fonturile trebuie alese in asa maniera incat sa nu ridice probleme de lizibilitate. Chiar daca este vorba de o nunta formala, literele trebuie sa fie usor de vazut si lipsite de inflorituri inutile.

Acestea sunt cateva detalii tehnice de care trebuie sa tineti cont. In rest, textul de pe invitatie poate fi unul standard, scurt si la obiect, folosit in mod special pentru nuntile foarte formale.

texte-originale-pentru-invitatiile-de-nunta

Exemplu text pentru invitatie de nunta clasica

Familiile

Popescu Ion si Maria

Ionescu Dan si Ana

Vestesc cu fericire casatoria copiilor lor

Andrei si Florina

Va asteptam sa ne fiti alaturi la Sfanta Taina a Casatoriei care va avea loc la Biserica……(punct de reper), sambata  14 iulie  ora 18.00.

Vom sarbatori apoi impreuna la restaurantul Valea cu Flori (punct de reper)

Nasi: Marian si Ioana Munteanu

 

Exemplu de text romantic pentru invitatiile de nunta

Daca nunta are o nota romantica, atunci cu siguranta pe invitatie se poate regasi un citat de dragoste sau o poezie reprezentativa pentru cei doi miri sau, de ce nu, cate un citat ales personal pentru fiecare invitat in parte.

Unul dintre cele mai populare astfel de citate este din Corinteni:  Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.

 

Exemplu de text amuzant pentru invitatiile de nunta

Pentru ginerele si mireasa cu chef de viata si pofta de ras, exista cu siguranta variante pentru a reflecta acest lucru in invitatiile lor. In primul rand, fontul textului trebuie sa fie mai putin formal iar invitatiile in sine pot fi colorate pe margini cu detalii imprumutate din tema nuntii. Apoi, in ultimii ani, din ce in ce mai populare sunt textele inspirate din operele lui I.L Caragiale, ca de exemplu:

 

Ca sa nu ramaie neinsurat si anul acesta, Bibicul MIRE a indraznit a-i cere mana duducai MIRESE, care, angel radios si mizericordios, a consimtit a-l lua de barbat. Carevasazica, Monser sau Monserica, sa te prezinti la cununie la ora 18.00 trecute fix in ziua de 25 iulie, ai, n-ai treaba, sub parol de onor!

Ne randevuzim la Biserica apoi purcedem cu mic, cu mare la localul Gradina sa ne dantuim si sa ne cinstim cu mancare si bauturica prima-ntaia pana in zori. Nasul este jupanul Ionescu, pisicher stiut de tot targul, si coana jupaneasa Zoitica, mare doamna, mare inima!

Sub parol de onoare si juramant de pizmuire vesnica de ne lasati cu onoarea nereperata, va poftesc cuscrii Ionescu Ion si Maria si Popescu Dan si Ana. Am zis!