Curentul nuntilor construite in jurul unei teme devine din ce in ce mai popular in randul mirilor. Regula de aur in acest caz este alegerea unui concept care sa ii reprezinte pe cei doi. Acesta poate fi inspirat din prima lor intalnire, din pasiunile comune ale cuplului, din locurile dragi si din aminitirile frumoase care ii leaga. Daca sunteti in cautarea unor idei de nunti tematice, revista Nunta va pune la dispozitie cateva sugestii usor de pus in practica si care nu va vor solicita suplimentar bugetul.

 

Candyland

Astfel de tema este ideala pentru cuplurile indragostite de dulciuri sau care s-au cunoscut datorita acestora. Paleta cromatica a eveimentului trebuie sa fie bogata in culori insa, in acelasi timp, armonioasa si deloc stridenta. Cu siguranta in cadrul unei nunti care are ca tema centrala pasiunea pentru dulciuri, nu trebuie sa lipseasca celebrul candy bar. Desigur, acesta poate fi procurat prin intermediul unei firme de catering insa, in acelasi timp, invitatii pot fi rasfatati cu prajturi delicioase preparate in casa de catre ajutoarele miresei. In plus, din ce in ce mai multe companii de catering sau organizare de nunti pun la dispozitia mirilor deja clasica fantana de ciocolata sau mai originala masina de vata de zahar. In ceea ce priveste aranjamentul central, pentru a reda tema nuntii, culorile alese trebuie sa fie pastelate si echilibrate atat cu tonuri calde, cat si cu tonuri reci. Mirii care se simt mai aventurosi din fire pot inlocui complet aranjamentele florale cu cake pops, acadele, bomboane sau cupcakes.

eat-567454_1280 candybar cake-pops-286198_1280

 

Nunta in culorile anului 2016

Institutul Pantone din New York a ales drept reprezentative pentru anul 2016 nuantele de roz cuart si albastru seren iar alegerea acestora nu este intamplatoare. Alaturarea celor doua tonuri cromatice ofera senzatia de armonie, de unitate si de echilibru, de altfel estentiale pentru orice casnicie fericita. Tocmai de aceea, una dintre cele mai populare teme pentru nunti in acest an este alaturarea celor doua nuante. Elementele prin care roz si bleu pot fi incadrate in tema nuntii sunt aproape nelimitate. Florile, accesoriile celor doi miri, invitatiile si toate elementele de papetarie pot imbraca aceste doua nuante. Mai mult de atat, miresele care nu isi doresc o rochie alba in ziua nuntii pot schimba clasicul crem cu una dintre aceste doua nuante. De asemenea, rochiile domnisoarelor de onoare pot avea aceste nuante.

rochie-de-mireasa-roz flori-culorile-anului-2016 wedding-318607_1280

 

Nunta romaneasca

Nunta traditionala romaneasca se intinde pe trei zile si trei nopti si este intesata de ritualuri greu de transpus dupa cerintele regulilor moderne de eleganta. Acest lucru nu inseamna si nu trebuie sa insemne ca nuntile de astazi, elegante sau in spirit boem, nu pot fi presarate cu savuroase elemente etno. Acestea pot fi transpuse, de exemplu, in buchetul miresei, lumanarile de nunta si aranjamentele centrale de pe mese prin intermediul florilor reprezentative pentru poporul roman, asa cum sunt bujorii, margaretele si anemonele. Mai mult de atat, mireasa poate imbraca o tinuta inspirata din folclorul romanesc, brodata cu fir rosu sau chiar alb pe alb. Totusi, e bine de subliniat faptul ca in acest caz, invitatii trebuie anuntati de tema nuntii prin inserarea unei mentiuni in ceea ce priveste codul vestimentar.

levantica-nunta ie-romaneasca-nunta costum-traditional-romanesc