Traditia purtarii inelelor de nunta pe inelarul mainii stangi dateaza inca din antichitate. Obiceiul a inceput de la egipteni care credeau ca inima este legata direct de acest deget de o vena iar verigheta de aur purtata pe acesta este simbolul iubirii vesnice. Cele mai multe dintre modelele de verigheta purtate de mirii moderni sunt din aur galben insa modelele de verigheta din aur alb sau roz, combinatiile intre cele doua sau cele batute cu pietre pretioase sunt din ce in ce mai cautate.

O alta optiune populara sunt modelele de verighete din aur inscriptionate cu modele inspirate din folclor sau din natura. Desigur, indiferent de metalul pretios din care sunt facute, cele mai multe dintre cupluri aleg sa isi inscriptioneze verighetele cu numele partenerului, cu data nuntii sau cu anumite cuvinte cu semnificatie speciala pentru povestea lor de dragoste.

verigheta-aur-etsy-7 verigheta-aur-etsy-6 verigheta-aur-etsy-5 verigheta-aur-etsy-4 verigheta-aur-etsy-3 verigheta-aur-etsy-1 verigheta-aur-etsy-2

foto Etsy.com

verigheta-aur-net-3 verigheta-aur-net-2 verigheta-aur-net-1

foto Net-a-Porter.com

verigheta-aur-2-asos verigheta-aur-3-asos verigheta-aur-4-asos verigheta-aur-5-asos verigheta-aur-6-asosFoto Asos.com